Ανησυχία για το μέλλον του Τμήματος Νοσηλευτικής – Παράρτημα Διδυμοτείχου
Κατάθεση Αναφοράς προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Αρ.Πρωτ.24/14.10.2020

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως με θέμα: «Ανησυχία για το μέλλον του Τμήματος Νοσηλευτικής – Παράρτημα Διδυμοτείχου».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: «Ανησυχία για το μέλλον του Τμήματος Νοσηλευτικής – Παράρτημα Διδυμοτείχου»

Με επιστολή τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας για τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της Σχολής τους. Παράλληλα, αναφέρονται σε ψήφισμα που απέστειλαν (από τον Ιούλιο 2020), μετά από συνάντηση με τους βουλευτές της περιοχής αλλά και με τον Υφυπουργό Παιδείας. Με το ψήφισμα, που συνυπογράφουν περισσότεροι από 170 σύλλογοι και κοινωνικοί φορείς, επισημαίνουν την ανάγκη θωράκισης και αναβάθμισης της Νοσηλευτικής Σχολής, τονίζοντας τη σημαντικότητα της ύπαρξής της στην τοπική κοινωνία και στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς και την αγωνία τους για μια ενδεχόμενη κατάργησή της, σε μια ακριτική πόλη, «που αποτελεί προμαχώνα της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή». Πάγιο αίτημά τους αποτελεί η άμεση ενίσχυση της Σχολής με πόρους, υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ παράλληλα ζητούν τη άμεση ρύθμιση των θεμάτων για την εύρυθμη εκκίνηση και λειτουργιά της εν όψει μάλιστα του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Επειδή ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών της υγείας, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία του Covid-19 και την ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως άλλωστε τονίζει διαρκώς και ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας, θεωρούμε επιβεβλημένη την αναβάθμιση και περαιτέρω θωράκιση του Τμήματος Νοσηλευτικής – Παράρτημα Διδυμοτείχου. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να γίνει το ίδιο και στις Νοσηλευτικές Σχολές σε όλη την Ελλάδα, με δεδομένο ότι το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μαζί με το ιατρικό αποτελούν την ‘πρώτη γραμμή του πυρός’ στη διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επειδή παρά τις συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με το Υπουργείο Παιδείας αλλά λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα και το ζήτημα επείγει, επισυνάπτεται η επιστολή των φορέων «Πρωτοβουλία για τη Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου».

Παρακαλώ όπως επιμεληθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε την Επιστολή της “Πρωτοβουλίας για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου»” η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Αναφοράς εδώ.