Χαρά Κεφαλίδου: Ανακοίνωση Ένωσης Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Δράμας – Έκκληση για παροχή μέσων ατομικής προστασίας – Μεγάλες ελλείψεις σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά και στολές
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγέιας Αρ.Πρωτ.1093/08.04.2020

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με Ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Δράμας,  με την οποία απευθύνουν έκκληση για παροχή μέσων ατομικής προστασίας και τονίζουν τις μεγάλες ελλείψεις σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά και στολές. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια

Θέμα: «Δελτίο Τύπου Ένωσης Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Δράμας – Έκκληση για παροχή μέσων ατομικής προστασίας – Μεγάλες ελλείψεις σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά και στολές»

Σε συνέχεια της χθεσινής Αναφοράς σχετικά με την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων ατομικής προστασίας των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας, σας καταθέτω Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, με το οποίο απευθύνουν έκκληση για την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής για την όσο το δυνατόν ισχυρότερη προστασία του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού έναντι της πρωτόγνωρης πανδημίας.

«Οι εργαζόμενοι στο Γ. Ν Δράμας είμαστε λιγοστοί, μάχιμοι και στην πρώτη γραμμή. Δυστυχώς, και στο Νοσοκομείο μας, όπως άλλωστε και πανελλαδικά, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή πλέον είναι πραγματικότητα. Οι ιατρικές μάσκες που θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό και μη- προσωπικό, που υποδέχεται ασθενείς με πυρετό ή συμπτώματα γρίπης, σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κλπ, οι πλενόμενες στολές, τα ιατρικά γάντια, τα ειδικά γυαλιά καθώς επίσης και αντισηπτικά πλύσης χεριών είναι σε έλλειψη. Στο πλαίσιο της πανδημίας SARS-CoV-2 ή αλλιώς Covid-19, το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου μας, πορεύεται με συνεχώς μειούμενο προστατευτικό εξοπλισμό. Η ανάγκη προστασίας μας είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας, μιας και ο ιός όπως προαναφέραμε έφτασε και στον χώρο εργασίας μας» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου μας.

Σας καταθέτω το σχετικό Δελτίο Τύπου και παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειές σας.


Η Αναφέρουσα Βουλευτής
Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε τη σχετική Ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Δράμας εδώ.