Χαρά Κεφαλίδου: Τα κολέγια δια της πλαγίας μπαίνουν στην αγορά εκπαίδευσης
Τοποθέτηση στην oνομαστική ψηφοφορία του ΝΣ Παιδείας (βίντεο)

«Όσα διημείφθησαν σήμερα μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο δείχνουν ότι το Υπουργείο Παιδείας ακολούθησε μια παρελκυστική διαδικασία. Δεν κατάθεσε, ως όφειλε, το σύνολο της αλληλογραφίας που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Όχι μόνον με τον ΔΟΑΤΑΠ και το Υπουργείο Παιδείας αλλά και με όσους φορείς εμπλέκονται στο θέμα της ισοδυναμίας των ακαδημαϊκών τίτλων σπουδών.

Η κυρία Κεραμέως μας έδωσε τη δυνατότητα για μια κλεφτή ματιά σε ένα αδιαβάθμητο δημόσιο έγγραφο, το οποίο έπρεπε να κατατεθεί επίσημα και να τεθεί στην κρίση του κάθε βουλευτή. Αυτό έπρεπε να γίνει πριν την ψηφοφορία. Το εάν θα άλλαζε ή όχι η γνώμη των βουλευτών αφορά στη συνείδηση καθενός προσωπικά.

Είναι η πρώτη φορά στα Κοινοβουλευτικά πρακτικά που γίνεται απόκρυψη στοιχείων καθοριστικής σημασίας.

Είχε τον χρόνο η κυρία Κεραμέως πριν κλείσει η διαδικασία, και πριν ψηφίσουμε το ακροτελεύτιο άρθρο, να συμμορφωθεί με τη δημοκρατική επιταγή και να καταθέσει το σύνολο της αλληλογραφίας. Αυτό δεν το έπραξε η Υπουργός. Ως Κίνημα Αλλαγής δεν θα περιοριστούμε στην καταγγελία. Θα προβούμε σε όποια κοινοβουλευτική διαδικασία έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να αναδείξουμε αυτήν την απαράδεκτη κοινοβουλευτική πρακτική!».

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: