Αίτημα για άμεση κατάργηση της ρύθμισης “βολέματος” πρώην στελεχών εκπαίδευσης
Κατάθεση Αναφοράς προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας μαζί με άλλους δύο βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συνεργασίας Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ζητούν την κατάργηση των ειδικών θέσεων οργανωτικών συντονιστών στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που θα λειτουργήσουν σε Πανεπιστήμια.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως

ΘΕΜΑ: «Αίτημα για άμεση κατάργηση της ρύθμισης “βολέματος” πρώην στελεχών εκπαίδευσης»

Κυρία Υπουργέ,

Η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης (αρ. 67, παρ. 6, Ν. 4610/2019) αναφορικά με τη δημιουργία ειδικών θέσεων οργανωτικών συντονιστών στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που θα λειτουργήσουν σε Πανεπιστήμια καθώς και την απόφαση βάσει της οποίας ορίστηκε επιμίσθιο ύψους 300 ευρώ τον μήνα για τη συγκεκριμένη θέση (ΦΕΚ 2843/2019, άρθρο 1β). Επιπλέον, καλεί τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να καταργήσει την εν λόγω ρύθμιση.

Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη το αίτημα της Δημοκρατικής Συνεργασίας Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να μας ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειες σας σχετικά με το προαναφερθέν θέμα.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση.

Οι Αναφέροντες Βουλευτές,

Χαρά Κεφαλίδου

Γεώργιος Μουλκιώτης

Γιώργος Φραγγίδης

Δείτε την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συνεργασίας Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εδώ.