Επιστολές Διαμαρτυρίας των Υλοτόμων Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς στον Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος Αρ.Πρωτ.265/24.10.2019

Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με την ανάγκη παρέμβασής του για την επανεξέταση των προθεσμιών προσαρμογής των Δασικών Συνεταιρισμών στον Ν. 4423/2016, με παράλληλη τροποποίηση του Π.Δ.126/1986.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη

 Θέμα: «Επιστολές Διαμαρτυρίας του Σωματείου Υλοτόμων Δράμας»

 Σας καταθέτω δυο Επιστολές Διαμαρτυρίας του Σωματείου Υλοτόμων Εποπτείας και Αρμοδιότητας Δασαρχείου Δράμας, οι οποίες αφορούν στο πρόσφατο Σχέδιο Νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο σας. Με τις επιστολές τους ζητούν την άμεση παρέμβασή σας για την επανεξέταση των προθεσμιών   προσαρμογής των Δασικών Συνεταιρισμών στον Ν. 4423/2016, με παράλληλη τροποποίηση του Π.Δ.126/1986. Επίσης, καταθέτουν την αναλυτική πρότασή του για την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Όπως τονίζουν το νομικό πλαίσιο που είναι σήμερα σε ισχύ επιβάλλει στους Δασικούς Συνεταιρισμούς την έναρξη των εργασιών τους στην καλύτερη περίπτωση στα τέλη Μαΐου, αντί του Φεβρουαρίου. Αυτή η καθυστέρηση ουσιαστικά τους οδηγεί σε απώλεια των τριών βασικών μηνών εργασίας τους (Φεβρουάριος, Μάρτιος & Απρίλιος), κατά τους οποίους διενεργείται το μεγαλύτερο ποσοστό της υλοτομίας καυσόξυλων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη καυσόξυλων από την αγορά, τη μη κάλυψη των ατομικών αναγκών των δικαιούχων και την αύξηση των εισαγωγών ξυλείας από άλλες χώρες. Επακόλουθο αυτών είναι ο περιορισμός της εργασίας των υλοτόμων, με την εγχώρια παραγωγή να μένει αδιάθετη και η περαιτέρω απώλεια σημαντικού ποσοστού του ήδη περιορισμένου εισοδήματός των υλοτόμων της περιοχής μας.

Σας καταθέτω τις σχετικές Επιστολές Διαμαρτυρίας του Σωματείου Υλοτόμων Εποπτείας και Αρμοδιότητας Δασαρχείου Δράμας και παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.      

Η Αναφέρουσα Βουλευτής                                                                        

Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε τις σχετικές Επιστολές του Σωματείου Υλοτόμων Εποπτείας & Αρμοδιότητας Δασαρχείου Δράμας ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ  

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειεας εδώ και το έγγραφο της ∆/νσης ∆ιαχείρισης ∆ασών/ΥΠΕΝ εδώ.