Χαρά Κεφαλίδου: “Θέλουμε ελεύθερα πανεπιστήμια, ασφαλή πανεπιστήμια, δημοκρατικά πανεπιστήμια”
Συμετοχή στην εκπομπή "OΝline" του ΣΚΑΪ

Στην εκπομπή “OΝline” στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, συμμετείχε η Χαρά Κεφαλίδου με τους δημοσιογράφους Μάιρα Μπάρμπα και Γιώργο Ευγενίδη για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή έχει να αντιπαρατεθεί με τον κακό της εαυτό γιατί δεν απολογείται στην αντιπολίτευση, απολογείται στον ελληνικό λαό που, με την ψήφο του, περιμένει να δει μία αλλαγή στα κοινοβουλευτικά ήθη.

Η προσπάθεια συναίνεσης ήταν το μεγάλο ζητούμενο, τουλάχιστον σε μεγάλα θέματα, όπως αυτό του ασύλου και έμεινε μετέωρη γιατί άλλη μια φορά η Νέα Δημοκρατία μας δείχνει έναν αλαζονικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη δυνατότητα να έχει μια πλειοψηφία 158 βουλευτών.

Εμείς στο κίνημα αλλαγής λέμε όχι κατηγορηματικά είναι η δυνατότητα προληπτικής επέμβασης της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Η κα Κεραμέως και ο κος Μητσοτάκης με πολύ ευθύ τρόπο είπαν ότι ο δημόσιος χώρος είναι το ίδιο πράγμα με το Πανεπιστήμιο. Εμείς θεωρούμε ότι με βάση τις πρόνοιες που δίνει το Σύνταγμα, τα πανεπιστήμια έχουν ένα ειδικό καθεστώς. Θέλουμε να είναι καταγεγραμμένο με μεγαλύτερη σαφήνεια ότι όταν τελείται ένα αδίκημα και εκτός Πανεπιστημίου, να μπορεί να συνεχίζεται η σύλληψη και εντός Πανεπιστημίου. Το προληπτικό είναι ότι όταν δεν υπάρχει λόγος, δεν θέλουμε να βλέπουμε ένστολους στο χώρο του πανεπιστημίου.

Εμείς θέλουμε ελεύθερα πανεπιστήμια, ασφαλή πανεπιστήμια, δημοκρατικά πανεπιστήμια. Και για αυτό λέμε ναι και στην ιδιωτική φύλαξη των πανεπιστημίων , που θα το αποφασίσει η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα, λέμε ναι και στην κάρτα εισόδου των ανθρώπων που έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο, αλλά λέμε όχι στο να διορθώσουμε το φόβο της ανομίας με το φόβο της αστυνομοκρατίας.

Μπορείτε να δείτε τα αποσπάσματα της εκπομπής εδώ: