Χαρά Κεφαλίδου: Σοβαρές οι ελλείψεις προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας Αρ.Πρωτ.1207/16.05.2019

Σε συνέχεια Αναφοράς που είχε καταθέσει, πριν από έναν μήνα, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρ. Ξανθό η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επανήλθε σήμερα με νέα Αναφορά σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις που παρουσιάζονται στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Αναφορά

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρ. Ξανθό

Θέμα: «Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Δράμας: Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό».

Σε συνέχεια της Αναφοράς που σας είχα καταθέσει, πριν από έναν μήνα – αλλά και πλήθους άλλων Αναφορών και Ερωτήσεων, επανέρχομαι στο θέμα των ελλείψεων που υπάρχουν στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, οι οποίες σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων είναι σοβαρότατες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών.
Σε σχετική Ανακοίνωσή του, το Σωματείο, ζητά μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών – συμβασιούχων με μόνιμη εργασία, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος καθώς και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Τέλος, τονίζουν την ανάγκη για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων υγείας – πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο Νοσοκομείο της Δράμας είναι ότι στην Παθολογική Κλινική, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες στη Βόρεια Ελλάδα, εξυπηρετούνται περίπου 50 ασθενείς από μόλις πέντε ιατρούς, όταν σε αντίστοιχες κλινικές άλλων πόλεων ο αριθμός των ιατρών ανέρχεται στους 15.
«Ζούμε καθημερινά στους χώρους μας τις συνέπειες από την πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας – πρόνοιας που εφαρμόζει και η σημερινή Κυβέρνηση», σημειώνουν οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Σας καταθέτω τη σχετική Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε τη σχετική Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας εδώ.