Χαρά Κεφαλίδου: Τεράστια προβλήματα στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών
Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Αρ.Πρωτ.6901/08.04.2019

Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρ. Σπίρτζη κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά διάρκεια της εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, από την εφαρμογή του ν.4599/2019 .

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Αναφορά

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρ. Σπίρτζη

Θέμα: «Επιστολή Επιμελητηρίου Δράμας – Προβλήματα στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών»

Σας καταθέτω Επιστολή του Επιμελητηρίου Δράμας σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή του Νόμου 4599/2019 και την αλλαγή του τρόπου που πραγματοποιείται η δοκιμασία των υποψηφίων οδηγών.

Στην επιστολή του το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι η συνεχής απεργιακή κινητοποίηση των εξεταστών, έχει επιφέρει τεράστια και ακατανόητη ταλαιπωρία σε πολίτες αλλά και έχει οδηγήσει σε επαγγελματική εξαθλίωση τους ιδιοκτήτες σχολών οδηγών. Κάνουν μάλιστα λόγο για απαράδεκτη κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί, με τους πολίτες να παραμένουν όμηροι στη διαμάχη μεταξύ των εξεταστών και του Υπουργείου σας.

Επίσης, τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει η διάταξη του παραπάνω Νόμου, η οποία προβλέπει ότι η εξέταση των υποψήφιων οδηγών θα πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτή του. Το Επιμελητήριο Δράμας ζητά να την επανεξετάσετε και να επανέλθει στη διάρκεια της εξέτασης η παρουσία του εκπαιδευτή της σχολής οδηγών που εκπαιδεύτηκε ο υποψήφιος και που είναι άλλωστε και ο υπεύθυνος για τον εξεταζόμενο.

Παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε τη σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Δράμας εδώ.