Χαρά Κεφαλίδου: Άλυτα τα προβλήματα στο χώρο της υγείας στο Νομό Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρ. Ξανθό

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρ. Ξανθό κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αφορμή επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της υγείας στο Νομό Δράμας.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Αναφορά

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρ. Ξανθό

Θέμα: «Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Δράμας: Έκαστος κρίνεται από τα έργα του»

Άλυτα παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της υγείας στο Νομό Δράμας. Τα προβλήματα αυτά τα έχουμε αναδείξει μέσα από αναρίθμητες Αναφορές, Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις μας χωρίς ουσιαστικά να μας έχετε δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Σε εμάς δεν απαντάτε! Απαντήστε τουλάχιστον στον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας και στην επιστολή – που για ακόμη μια φορά – σας αποστέλλει.

Σε αυτήν παρουσιάζουν τα εκκρεμή εδώ και χρόνια προβλήματά τους, τα οποία βιώνουν με τον πιο δύσκολο τρόπο στην καθημερινότητά τους, τόσο οι ίδιοι οι Ιατροί, όσο και οι πολίτες – ασθενείς της περιοχής μας. Δεν ζητούν ευνοϊκές ρυθμίσεις, ζητούν ισοτιμία, όπως τονίζουν στην επιστολή τους. «Ο τελικός μας στόχος είναι η αξιοπρέπεια, τόσο των ιατρών, όσο και των ασθενών αλλά και η προάσπιση του συνταγματικού δικαιώματος κάθε πολίτη για ελεύθερη επιλογή θεράποντος ιατρού. Έκαστος κρίνεται από τα έργα του», σημειώνουν οι Ιατροί κλείνοντας την επιστολή τους.

Σας υποβάλλω τη σχετική επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε επιτέλους για τις ενέργειές σας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε τη σχετική επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας εδώ.