Επιστολή Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Παραρτήματος Χρόνιων Παθήσεων Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας

Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ευκλ. Τσακαλώτο και Υγείας κ. Ανδρ. Ξανθό κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ψήφιση του Νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, όπως αυτά καταγράφονται αναλυτικά στην Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ του Παραρτήματος Χρόνιων Παθήσεων Δράμας. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους Υπουργούς:

– Οικονομικών κ. Ευκλ. Τσακαλώτο

– Υγείας κ. Ανδρ. Ξανθό

Θέμα: «Επιστολή Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας – Προβλήματα από την ψήφιση του Νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ»

 Σας υποβάλλω επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων της Δράμας σχετικά με την ανάγκη τροποποίησης των διατάξεων της Κοινής Απόφασης (Αριθμ. ΕΑΛΕ/Γ.Π.46846/18.06.2018) των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομίας και Υγείας που αφορούν στο Νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Ο Σύλλογος στην επιστολή του εκφράζει την έντονη αγωνία του για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή των διατάξεων που απορρέουν από τα άρθρα 29, 30 και 31, της παραπάνω ΚΥΑ. Βάσει των διατάξεων αυτών τα παιδιά τους θα πρέπει να επιλέξουν να συμμετέχουν σε μια μόνο δομή δημιουργικής απασχόλησης, αφού η ΚΥΑ ορίζει ότι τα ΑμεΑ που μετέχουν και παρακολουθούν προγράμματα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, δεν δικαιούνται νοσηλίου-τροφείου από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς θεωρείται διπλή παροχή. Αυτό προκαλεί μεγάλα προβλήματα στις οικογένειες των ΑμεΑ, αφού ουσιαστικά απαγορεύει τη συμμετοχή των παιδιών στο Τμήμα Φυσικής Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Κατάρτισης του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας και παράλληλα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Δράμας «Το χαμόγελό μας». Τέλος, οι Γονείς και Κηδεμόνες ζητούν να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις καθώς και να υπάρξει τροποποίηση των σχετικών διατάξεων, ώστε να μπορούν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στα προγράμματα και των δυο παραπάνω δομών (όπως ίσχυε πριν τον νέο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ).

Παρακαλώ όπως επιληφθείτε του σοβαρού αυτού ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

 Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου