Ο άοκνος Υπουργός Δικαιοσύνης
Κατάθεση Ερώτησης - ΑΚΕ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Μόλις αντιλήφθηκε ο κύριος Κοντονής γιατί αποχώρησε το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής και αφού “ξεσκέπασε” τη “διχαστική και ρατσιστική ρητορική” (sic) της βουλευτή Χαράς Κεφαλίδου για την Επίκαιρη Ερώτησή της, σχετικά με την καταχρηστική εφαρμογή του μέτρου Απονομής Χάριτος με επιμέλεια, διακατεχόμενος από το υψηλό περί Δικαίου αίσθημα που τον διακρίνει προχώρησε ευθύς αμέσως σε νέες Απονομές Χάριτος καταδικασμένων:

1) για λιποταξία προκειμένου να διορισθεί στο Πολεμικό Ναυτικό
2) για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και παράβαση του Ν.2518/1997 προκειμένου να εκδοθεί άδεια εργασίας για παροχή υπηρεσιών security
3) για πλαστογραφία με χρήση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης προκειμένου για εργασία ως προσωπικό ασφαλείας σε εταιρεία security
4) για κλοπή προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση
5) για κλοπή προκειμένου για την ανανέωση ειδικής άδειας οδήγησης ταξί
6) για κλοπή προκειμένου για διορισμό ως μόνιμου τραυματιοφορέα στο Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός»
7) για ληστεία και παράνομη οπλοφορία με ποινή φυλάκισης 2 έτη και 3 μήνες, προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση
8) για χρήση πλαστών εγγράφων και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση.

Για περισσότερες πληροφορίες ΦΕΚ 718/ Τεύχος Γ’/ 25-06-2018.

Κατόπιν των ανωτέρω “μικρο-αδικημάτων“ όπως τα χαρακτήρισε ο κ. Υπουργός, η Χαρά Κεφαλίδου με την από 6 Ιουλίου 2018 Ερώτησή της στη Βουλή, ζητά από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης την κατάθεση όλων των στοιχείων και εγγράφων σχετικά με αποφάσεις Απονομής Χάριτος για τα έτη από 2010 έως σήμερα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης-ΑΚΕ:

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΚΕ

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Στ. Κοντονή

Θέμα: «Αίτημα για κατάθεση στοιχείων και εγγράφων σχετικά με αποφάσεις Απονομής Χάριτος για τα έτη 2010 – 2018»

Σε συνέχεια της Επίκαιρης Ερώτησης μου (με Α.Π. 1831/ 19.06.2018) σχετικά με Αποφάσεις Απονομής Χάριτος σε ποινικούς κατάδικους προκειμένου να διορισθούν, επανέρχομαι με Ερώτηση – ΑΚΕ προκειμένου να αποσαφηνιστούν πληθώρα ερωτημάτων που παρέμειναν αναπάντητα μετά και τη σχετική ‘συζήτηση’ που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής παρουσία σας κ. Υπουργέ.

Ως εκ τούτου, με στόχο την ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των Ελλήνων πολιτών αλλά και την αποσαφήνιση του θέματος, αιτούμαι:
– τη χορήγηση του συνόλου των Αιτήσεων που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο Χαρίτων για τα έτη 2010 – 2018, καθώς και όλων των σχετικών εγγράφων
– τη χορήγηση του συνόλου των Αποφάσεων Απονομής Χάριτος (για το ίδιο χρονικό διάστημα)
– τη χορήγηση του συνόλου των Αποφάσεων απόρριψης αιτήματος Απονομής Χάριτος και των σχετικών Αιτήσεων (για το ίδιο χρονικό διάστημα).

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου