Σχετικά με την Κατάργηση Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης Καβάλας
Αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Π. Καμμένο

Αναφορά κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας με τον Μιχαλη Τζελέπη βουλευτή Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Π.Καμμένο, σχετικά με την Κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης Καβάλας.

Στην Αναφορά η βουλευτής καταθέτει και την σχετική επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ) στην οποία εκφράζουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους σχετικά με τη μελλοντική λειτουργία των Μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή της Καβάλας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Αναφορά
Προς τον Υπουργό Άμυνας κ. Π. Καμμένο
Θέμα: «Σχετικά με την Κατάργηση Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης Καβάλας»

Σας υποβάλλουμε την επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ) στην οποία εκφράζουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους σχετικά με τη μελλοντική λειτουργία των Μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή της Καβάλας.

Στην επιστολή αυτή αναφέρουν ότι λόγω της επικείμενης κατάργησης του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης Καβάλας εκτιμάται ότι θα μετατεθεί σημαντικός αριθμός στρατιωτικών. Ως στρατιωτικοί, σαφώς και αποδέχονται την αναγκαιότητα των μεταθέσεων προκειμένου να επιτευχθεί στο μέγιστο η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.). Θα πρέπει όμως να λαμβάνεται υπ’ όψιν και ο παράγοντας άνθρωπος.

Επειδή η καταληκτική ημερομηνία υποβολής εντύπου επιθυμιών μεταθέσεων για το έτος 2018 έχει παρέλθει (το Φθινόπωρο κάθε έτους) δημιουργούνται καταστάσεις άνισης μεταχείρισης των στελεχών και παραβιάζουν το αυτονόητο αίσθημα δικαίου που διέπει τις Ε.Δ..

Επειδή η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ζητεί να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος – πριν την υλοποίηση των αποφάσεων – της άσκησης δικαιώματος υποβολής εντύπου επιθυμιών μεταθέσεων, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Οι Αναφέροντες Βουλευτές

Χαρούλα (Χαρά) Κεφαλίδου

Μιχάλης Τζελέπης

Δείτε τη σχετική επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ) εδώ.