Μείωση ποσοστών αναπηρίας από 67% σε 50% στα παιδιά με αυτισμό βάσει του νέου Κανονισμού Εκτίμησης Ποσοστού Αναπηρίας
Κατάθεση Αναφοράς προς τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών

Αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έ. Αχτσιόγλου και Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο, κατέθεσε σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βάσει του Δελτίου Τύπου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Νομού Δράμας «ΑΛΚΥΟΝΗ» οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μείωση του ποσοστού αναπηρίας από 67% σε 50% για όλα τα παιδιά με αυτισμό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Αναφορά
Προς τους:
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έ. Αχτσιόγλου
Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο

Θέμα: «Μείωση ποσοστών αναπηρίας από 67% σε 50% στα παιδιά με αυτισμό βάσει του νέου Κανονισμού Εκτίμησης Ποσοστού Αναπηρίας»

Σας υποβάλλω την επιστολή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Νομού Δράμας «ΑΛΚΥΟΝΗ» στην οποία διαμαρτύρονται για τη μείωση του ποσοστού αναπηρίας από 67% σε 50% για όλα τα παιδιά με αυτισμό.

Στην επιστολή αναφέρουν ότι το 2012 και μετά από πολυετείς αγώνες και διεκδικήσεις με την υποστήριξη πολλών φορέων αλλά και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Δράμας «Αλκυόνη», έγινε η καθιέρωση του 67% ως ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας για όλα τα παιδιά του Αυτιστικού Φάσματος.

Σύμφωνα όμως με το νέο Κανονισμό Εκτίμησης Ποσοστού Αναπηρίας (ΦΕΚ 4591/27.12.2017) μειώνεται και πάλι το ποσοστό του Αυτισμού στο 50% παραβιάζοντας τις Διεθνείς Συμβάσεις και χωρίς επιστημονική βάση, αφού ο τρόπος αξιολόγησης του ποσοστού της αναπηρίας δεν προκύπτει από έγκυρους και καταγεγραμμένους πίνακες αξιολόγησης.

Επειδή οι οικογένειές τους αλλά και τα ίδια τα άτομα με αυτισμό, προασπίζουν το δικαίωμά τους για μια ίση και αξιοπρεπή διαβίωση στην κοινωνία μας παρά την οικονομική ύφεση, παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής
Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου του Συλλόγου ΑΛΚΥΟΝΗ εδώ.

Σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Α.Σ.Π.Ε.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών εδώ.