Η μόνη ‘προσφορά’ της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου στη χώρα είναι ανορθολογισμός, συνεχείς αυταπάτες, διχαστικός λόγος και απουσία κάθε έννοιας εθνικού συμφέροντος
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989

Συνέντευξη παραχώρησε η Χαρά Κεφαλίδου στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989 και στο δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η βουλευτής σημείωσε «Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την τριετία με μελανά χρώματα. Η μόνη ‘προσφορά’ της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στη χώρα μέχρι σήμερα είναι ανορθολογισμός, συνεχείς αυταπάτες, διχαστικός λόγος και απουσία κάθε έννοιας εθνικού συμφέροντος».

Ερωτώμενη για το Σκοπιανό και τα συλλαλητήρια σημείωσε «Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την παρουσία τόσων ανθρώπων. Η συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη ήταν εντυπωσιακή. Εξελίχθηκε σε αντικυβερνητικό συλλαλητήριο με πολιτικές παρενέργειες για την Κυβέρνηση. Βέβαια κάποιοι το ‘καπέλωσαν.’ Χρυσαυγίτες, υπερπατριώτες, ακραίες φωνές που μέχρι πριν βρίσκονταν στο περιθώριο. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η εξωτερική πολιτική γίνεται με συλλαλητήρια. Όσο και να εντυπωσιάζουν οι κραυγές δεν οδηγούν σε αποτελέσματα».

«Μέχρι σήμερα ο κ. Τσίπρας χειρίζεται το θέμα με επιπολαιότητα και ανευθυνότητα. Η διγλωσσία και οι πολλές διαφορετικές γραμμές δημιουργούν ρήγμα στην Κυβέρνηση. Οι κινήσεις του Πρωθυπουργού απαξιώνουν τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Ο συμβολισμός να δει κατά προτεραιότητα τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ ο πολιτικός κόσμος μαθαίνει τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση από διαρροές του Σκοπιανού Τύπου, μόνο κλίμα συναίνεσης δεν δημιουργούν. Ο κ. Τσίπρας ανέλαβε δεσμεύσεις στο Νταβός για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων χωρίς να υπάρχει προηγούμενη λύση στο θέμα. Τι διαπραγματεύεται τελικά; Τι δεσμεύσεις έχει αναλάβει; Πότε θεωρεί ότι θα πρέπει να ενημερωθεί επιτέλους ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα;».

«Εάν δεν απαλειφθούν οι αλυτρωτικές και προπαγανδιστικές προθέσεις των Σκοπίων, εάν δεν υπάρξει Συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα χώρα, δεν φαίνεται να υπάρχει και λύση στο θέμα της ονομασίας. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα. Στα Σκόπια έχουν ακόμη ένα εμπόδιο: το δημοψήφισμα. Με τους λανθασμένους και επικίνδυνους χειρισμούς του, ο κ. Τσίπρας κατάφερε την πίεση που υπάρχει στην πλευρά των Σκοπίων να την κάνει εσωτερικό πρόβλημα της Ελλάδας».

«Όσο για τον συγκυβερνήτη του κ. Καμμένο, κάνει καριέρα ως ‘Μακεδονομάχος’ ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες δημοσκοπικά. Η Κυβέρνηση είναι διχασμένη. Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε την ενιαία, επίσημη πρότασή της».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: