Από την Scarlett Johansson στις φθισικές «σαρανταποδαρούσες»
Άρθρο στην ιστοσελίδα www.liberal.gr

Μεσαία τάξη, ώρα (υπό το) μηδέν. Δεν το λέμε εμείς. Το ομολόγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης, με τον κυνισμό που συχνά χαρακτηρίζει τα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Από το βήμα της Βουλής, παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση φορολόγησε συνειδητά τη μεσαία τάξη για να ενισχύσει, όπως ισχυρίστηκε, τους αδύναμους.

Ανάλγητες οι δηλώσεις του κ. Χουλιαράκη. Χωρίς έρμα λογικής τα φληναφήματα του προϊσταμένου του κ. Τσακαλώτου, με το ανεκδιήγητο χιούμορ (;) του περί φθισικής σαρανταποδαρούσας. Γιατί; Γιατί την ώρα που «ανακάλυπτε» ότι τα 25 από τα 40 πόδια της έπασχαν από μηνίσκο, η σκληρή πραγματικότητα ισοπέδωνε το άχαρο αυτό μείγμα κυνισμού και αστεϊσμού. Πάνω από ένας στους τρεις επαγγελματίες, μαγαζάτορες, επιστήμονες, αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν τις υπέρμετρες εισφορές που τους αναλογούν. Αποτέλεσμα; Δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν μπορούν να λάβουν έστω φορολογική ενημερότητα. Ο αργός και βασανιστικός θάνατος της μεσαίας τάξης σε αριθμούς.

Βέβαια, οι ευφάνταστοι υπουργοί ομολογούν τη μισή αλήθεια. Μιλάνε για συνειδητή επιλογή να αφανίσουν από προσώπου γης τη μεσαία τάξη. Η άλλη μισή, που μας κρύβουν με επιμέλεια, είναι πως η κοινωνική ομάδα, που υποτίθεται ότι θέλουν να στηρίξουν με έκτακτες εισφορές, ζει από την υπερφορολόγηση άλλων.

Χτυπούν στην καρδιά της οικονομίας. Τσακίζουν τη μεσαία τάξη. Ό,τι υγιές το στραγγαλίζουν φορολογικά, το γονατίζουν επαγγελματικά, το φτωχοποιούν συνειδητά, φτιάχνουν στρατιές εξαρτημένων από το Κράτος πολιτών και στη συνέχεια χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, τάζοντάς τους επιδόματα.

Και αυτός ο φαύλος κύκλος βαφτίζεται αριστερή πολιτική!

Κρύβουν επίσης με επιμέλεια τον επικείμενο δεύτερο θάνατο της μεσαίας τάξης. Την αυγή του 2019 μας περιμένουν μέτρα απίστευτης σκληρότητας. Άγρια περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και σωρεία δυσβάστακτων μέτρων. Αυτή είναι η δέσμευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέναντι στους δανειστές. Εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%! Στον ορίζοντα δεν φαίνεται καμία μεταβολή στη φοροεισπρακτική πολιτική τους.

Ο καλύτερος σύμμαχός τους σε όσα ζούμε είναι η απάθεια των πολιτών. Η κυβέρνηση την εκλαμβάνει ως «ψήφο εμπιστοσύνης» στην πολιτική που εφαρμόζει. Είναι πλέον ζωτικής σημασίας για το μέλλον του τόπου η εναντίωση στις κυβερνητικές «σαρανταποδαρούσες» που μας κάνουν καθημερινά το βίο αβίωτο. Η στρατηγική τους επιλογή είναι η διάχυση της φτώχειας σε ευρύτερες εισοδηματικά ομάδες με γεωμετρική πρόοδο. Και είναι μεγάλη η πρόκληση για την Κεντροαριστερά να σταματήσει τις ομφαλοσκοπήσεις. Να στοχεύσει με ρεαλιστικές προτάσεις στα προβλήματα των μικρομεσαίων και να ρίξει το βάρος της στην προστασία του εισοδήματος των επαγγελματιών πριν να είναι πολύ αργά.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ.