Εγκατάλειψη στο ΟΑΚΑ – Σοβαρός τραυματισμός αθλητή
Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον αρμόδιο Υφυπουργό

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Κονιόρδου και τον αρμόδιο Υφυπουργό κο Βασιλειάδη κατέθεσε σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και που είχαν ως συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό του αθλητή επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο σοβαρός τραυματισμός (ρήξη έσω μηνίσκου) του σπουδαίου αθλητή έγινε στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ και προκλήθηκε λόγω της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στον ελαστικό τάπητα. Τελικά ο Κ. Φιλιππίδης όχι μόνο οδηγήθηκε στο χειρουργείο αλλά έχασε και τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων που διεξήχθη στα τέλη Ιουνίου στη Λιλ της Γαλλίας. Ο προπονητής του Δ. Κυτέας με αγανάκτηση επεσήμανε: «Αυτά που συμβαίνουν αποτελούν ντροπή. Το Ολυμπιακό Στάδιο είναι κατάλληλο μόνο για παιδική χαρά» και δήλωσε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να καταθέσει αγωγή κατά των υπευθύνων.

Η αδιαφορία όμως των αρμοδίων ξεπερνά κάθε όριο αφού όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση στο ΟΑΚΑ, αλλά απέρριψαν και σχετική πρόταση του ΣΕΓΑΣ για αποκατάσταση των ζημιών. Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του κ. Κ. Παναγόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2016 η Διοίκηση του ΟΑΚΑ αρνήθηκε την πρόταση του ΣΕΓΑΣ για βελτίωση των υποδομών.

«Και φυσικά τα θέματα στο ΟΑΚΑ δεν περιορίζονται μόνο στον ελαστικό τάπητα. Τα προβλήματα είναι πολλά. Το ζητούμενο είναι τι κάνει η Κυβέρνηση; Καλές οι φωτογραφίες με τους αθλητές μας, ρόλος όμως του Υπουργείου είναι η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και όχι τα πανηγυρικά ενσταντανέ», δήλωσε η Χαρά Κεφαλίδου.

Στην ερώτησή της η βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο και με ποιο χρονοδιάγραμμα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους:
1. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου
2. Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη

Θέμα: «Εγκατάλειψη στο ΟΑΚΑ – Σοβαρός τραυματισμός αθλητή»

Η εικόνα εγκατάλειψης του ΟΑΚΑ είναι δεδομένη. Έκπληξη όμως μας προκάλεσαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με το σοβαρό τραυματισμό (ρήξη έσω μηνίσκου) του σπουδαίου αθλητή μας Κώστα Φιλιππίδη που έγινε στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ, λόγω της άθλιας κατάστασης που επικρατεί σε αυτό. Ο τραυματισμός του είχε ως συνέπεια όχι μόνο να οδηγηθεί τελικά στο χειρουργείο αλλά και να χάσει τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων που διεξήχθη στα τέλη Ιουνίου στη Λιλ της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στα δημοσιεύματα μια λακκούβα στη βαλβίδα του ελαστικού τάπητα του ΟΑΚΑ αλλά κυρίως η αδιαφορία των αρμοδίων για την επισκευή της έγιναν αιτίες για τον τραυματισμό του αθλητή επί κοντώ. Ο προπονητής του Δ. Κυτέας με αγανάκτηση επεσήμανε: «Αυτά που συμβαίνουν αποτελούν ντροπή. Το Ολυμπιακό Στάδιο είναι κατάλληλο μόνο για παιδική χαρά». Μάλιστα σε μια απέλπιδα προσπάθειά του να αναδείξει την επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η αθλητική αυτή εγκατάσταση, δήλωσε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να καταθέσει αγωγή σε βάρος των υπευθύνων.

Η αδιαφορία όμως των αρμοδίων ξεπερνά κάθε όριο αφού όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση στο ΟΑΚΑ αλλά απέρριψαν και σχετική πρόταση του ΣΕΓΑΣ για αποκατάσταση των ζημιών. Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του κ. Κ. Παναγόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2016 η Διοίκηση του ΟΑΚΑ αρνήθηκε την πρόταση του ΣΕΓΑΣ για τη βελτίωση των υποδομών.

Και φυσικά τα θέματα στο ΟΑΚΑ δεν περιορίζονται μόνο στον ελαστικό τάπητα. Τα προβλήματα είναι πολλά και είμαι σίγουρη ότι τα γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα. Το ζητούμενο είναι τι θα κάνετε; Καλές οι φωτογραφίες με τους αθλητές μας, ρόλος όμως του Υπουργείου είναι η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές μας στην καθημερινότητά τους και όχι τα πανηγυρικά ενσταντανέ.

Σε συνέχεια των ανωτέρω ερωτάται η κ. Υπουργός και ο κ. Υφυπουργός:

Ως πότε το ΟΑΚΑ θα παραμείνει εγκαταλελειμμένο στην τύχη του;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου