Ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως Ωραίος και Μοιραίος Πρωθυπουργός του ‘ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ’
Ομιλία στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου (βίντεο)

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε πριν από λίγο η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής του Νομού Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου για το Τέταρτο Μνημόνιο που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην ομιλία της η Χαρά Κεφαλίδου περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη του κόσμου να ελπίσει σε καλύτερες ημέρες, τονίζοντας «ως ξύπνιοι αεριτζήδες την είδατε ως τη μεγάλη ευκαιρία για να ρεφάρει η δήθεν “Αριστερά” σας.

Αυτήν την ελπίδα μαζί με την κόπωση του κόσμου την πήρατε και την κάνατε σημαία αγανάκτησης στην αρχή, σύμβολο περηφάνιας στη συνέχεια, βολική πολυθρόνα εξουσίας αργότερα, για να καταλήξει σήμερα δυστυχώς σφουγγαρόπανο».

Συνεχίζοντας την ομιλία της σημείωσε: «Μέχρι σήμερα για να περιγράψουμε αυτά που ζούσαμε λέγαμε ότι ζούσαμε την εποχή της Κρίσης. Από σήμερα ζούμε την εποχή της Μεγάλης Παρακμής. Από το ‘ούτε 1 ευρώ επιπλέον μέτρα’ το Γενάρη, σήμερα φέρνετε 5 δις Ευρώ μέτρα στη Βουλή, ένα αχρείαστο, αντιαναπτυξιακό, μακρόχρονο Μνημόνιο 4, μόνιμο πρόγραμμα ανέχειας, μια Λεόντειο Συμφωνία που εξασφαλίζει και επισήμως τη φτώχεια μας μέχρι το 2021 και τη βάζει σε μόνιμη Επιτροπεία ξεκάνοντας τη ραχοκοκαλιά της χώρας, τη μεσαία τάξη».

Απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα είπε «Θα μείνετε στην ιστορία ως Ωραίος και Μοιραίος Πρωθυπουργός του ‘ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ’. Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή πολιτικής κι εσείς αυτό δεν το μπορείτε!», ενώ με αποδέκτες τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημείωσε «την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε τους δικούς σας ανθρώπους στα μάτια και όχι τους ψηφοφόρους σας να βρείτε το θάρρος να τους πείτε ότι σήμερα ψηφίσατε για το μέλλον τους σε αυτή τη χώρα: να τους μεταλλάξετε σε μόνιμους επαίτες!!!».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

«Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

1ο Μνημόνιο 2010: Όλοι μας – πολίτες και πολιτικοί- παραζαλισμένοι από τη βίαιη προσγείωση σε μια σκληρή πραγματικότητα, σαστισμένοι και αμήχανοι μπροστά στο κενό που άφησε η φούσκα των χρόνιων ψευδαισθήσεων που έσκασε, προσπαθούσαμε να οριοθετήσουμε τις συνέπειες και να σώσουμε ό,τι σωζόταν. Αναρωτιόμασταν αν υπάρχουν χειρότερα από αυτά που ζούσαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε στα κάγκελα καλούσε σε εξέγερση. Πού να φανταζόμασταν τί μας περίμενε!!! Από τότε έχει περάσει πολύς χρόνος.

Όχι ευχάριστα, όχι με ευκολία, όχι χωρίς οργή, καταλάβαμε την ανάγκη περιορισμού του τρόπου ζωής μας και προσαρμοστήκαμε.

Μοναδική ελπίδα ότι οι θυσίες μας θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και τη χώρα.

Αυτή την ελπίδα, Εσείς κύριοι της Κυβέρνησης ως ξύπνιοι αεριτζήδες την είδατε ως τη μεγάλη ευκαιρία για να ρεφάρει η δήθεν “Αριστερά” σας. Αυτήν την ελπίδα μαζί με την κόπωση του κόσμου την πήρατε και την κάνατε σημαία αγανάκτησης στην αρχή, σύμβολο περηφάνιας στη συνέχεια, βολική πολυθρόνα εξουσίας αργότερα, για να καταλήξει σήμερα δυστυχώς σφουγγαρόπανο. Αυτά κάνατε!

Μέχρι σήμερα για να περιγράψουμε αυτά που ζούσαμε λέγαμε ότι βρισκόμασταν σε μια περίοδο Κρίσης. Από σήμερα ζούμε μια άλλη, μια νέα εποχή που το καταφέρατε μόνοι σας μόλις σε μια διετία. Σήμερα ζούμε στην εποχή της Μεγάλης Παρακμής.

Η 2η αξιολόγηση του προγράμματος 2015-2018 με brand name ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέτυχε εκεί που όλες οι άλλες απέτυχαν. Κατάφερε να χαρίσει στον πολίτη σιγουριά, ηρεμία, χωρίς αβεβαιότητες και αγωνίες για το αύριο. Εξασφαλίσατε και επισήμως τη φτώχεια μας μέχρι το 2021 και όποιος αντέξει.

Οι χίλιες παρά κάτι σελίδες του «Εφαρμοστικού Νόμου», αποτέλεσμα της διαπραγματευτικής δεινότητας και της ανυποχώρητης πολιτικής σας είναι ένα μόνιμο πρόγραμμα ανέχειας. Δυστυχώς, αυτή είναι η απάντηση της επίσημης Πολιτείας στις πολύχρονες και αιματηρές θυσίες των Ελλήνων. Αυτά μας επιφυλάσσετε, μετά από δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης:

-με τσαμπουκά και περήφανη πολιτική το πρωί,

-ακροβατικά και πιρουέτες στο Ηilton το απόγευμα, και ολίγον

-από επανάσταση στην Κουμουνδούρου τα Σαββατοκύριακα.

Και καλά για όλους εμάς, που δεν σας εμπιστευτήκαμε ποτέ! Τους δικούς σας ψηφοφόρους που σας εμπιστεύτηκαν, ακούμπησαν επάνω σας τις ελπίδες τους. Αυτούς δεν τους ντρέπεστε;

Τα νέα παιδιά, τους νέους επιστήμονες – σύγχρονους μετανάστες τι θα τους απαντήσετε; Ότι όσους δεν διορίσατε, θα τους μοιράζετε μεσημεριανό στα συσσίτια, θα βολέψετε τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς, θα τους δίνετε κουπόνια του super market ως αντίμετρα στη φτώχεια τους;
Τα «πρόσθετα μέτρα σας» όπως ευγενικά θέλετε να ονομάσετε τη Λεόντειο Συμφωνία ουσιαστικά που υπογράψατε, διαλύουν την ελληνική οικογένεια, την ελληνική κοινωνία και το ξέρετε. Σφυρίζετε αμέριμνα στις καρέκλες σας, γιατί όταν έρθει ο λογαριασμός εσείς θα είστε αλλού. Το Γενάρη δηλώνατε περίτρανα ότι «δεν θα νομοθετήσετε ούτε 1 ευρώ επιπλέον μέτρα» και σήμερα φέρνετε 5 δις Ευρώ μέτρα στη Βουλή, ένα αχρείαστο, αντιαναπτυξιακό, μακρόχρονο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 4 με:
-Αβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα για τα προσεχή χρόνια
-Προνομοθέτηση μέτρων
-Περικοπή των συντάξεων έως και 18%
-Μείωση του αφορολόγητου
-Νέα αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για 1,5 εκατομμύριο αυτοαπασχολούμενους
-Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας με τους ιδιοκτήτες να το μαθαίνουν τελευταίοι
-Τη χώρα να επιστρέφει και να παραμένει στην ύφεση
-Μια συμφωνία χωρίς λύση για το χρέος με επαχθείς όρους για τη χώρα και τους ανθρώπους της.

Το Νομοσχέδιο σας,  έχετε δίκιο. Λύνει το ζήτημα μια κι έξω: βάζει την Ελλάδα σε μόνιμη Επιτροπεία και ξεκάνει τη ραχοκοκαλιά της χώρας τη μεσαία τάξη. Τέτοια βίαιη ανακατανομή εισοδήματος, με βαριά φορολογία και αφανισμό των παραγωγικών τάξεων και ταυτόχρονα τέτοιο θράσος εξουσίας δεν έχει προηγούμενο.

Μετά από έναν χρόνο διαπραγμάτευσης που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το Μάρτιο του 2016, ο κ.Τσίπρας κατάφερε έχοντας διαλύσει τα πάντα στη χώρα να εξασφαλίσει τη θητεία της κυβέρνησής του. Ταυτόχρονα με την προνομοθέτηση δυσβάσταχτων μέτρων έσκαψε λάκκο βαθύ για τους επόμενους και έκλεισε στασίδι αυριανής αξιωματικής αντιπολίτευσης προστάτιδας και υπερασπιστή των φτωχοποιημένων πολιτών που η ίδια δημιούργησε.

Κι όταν έρθει η ώρα, φαντασιώνεται τον εαυτό του, να δίνει πρόσταγμα εξέγερσης σε πάρκα και πλατείες. Νικητής πάλι και τροπαιούχος να ξανακάθεται στην καρέκλα του Μαξίμου, προσφέροντας ελπίδα στους τότε εξαθλιωμένους πολίτες που φροντίζει να είναι πολλοί – πάρα πολλοί. Τόσοι ώστε να ονειρεύεται την αυτοδυναμία του.

Αλλά μην αυταπατάστε! Ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο Ωραίος και ο Μοιραίος Πρωθυπουργός του ‘ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ’!
Κυρίες και κύριοι υπουργοί της Κυβέρνησης,

-Το να παραδίδεις τα κλειδιά της χώρας σου και να υπερηφανεύεσαι γι’ αυτό δεν σε καθιστά απλά αυταπατώμενο
-Το να επιμένεις να πείσεις ότι το ξεπούλημα είναι εθνική επιλογή ξεπερνά τη λογική μου και πιστεύω και τη λογική του κόσμου.

Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή πολιτικής κι εσείς αυτό δεν το μπορείτε! Από σήμερα και μετά ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ οι ψηφισμένοι εκπρόσωποι της εκτελεστικής εξουσίας. Είστε το εκτελεστικό όργανο που παραδίνει τα κλειδιά της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μόνο αντάλλαγμα λίγο επιπλέον πολιτικό χρόνο. Κι εσείς αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γίνεστε δυστυχώς οι πιστοί «βοηθοί εκπληρώσεως» σε αυτό το έγκλημα.

Θυμηθείτε το, όταν θα κοιτάτε στα μάτια όχι τους πολίτες που σας ψήφισαν, αυτούς τους φλομώνετε με θεωρίες μετασχηματισμού της κοινωνίας. Θυμηθείτε το την επόμενη φορά που θα κοιτάτε στα μάτια τους δικούς σας ανθρώπους και βρείτε το θάρρος να τους πείτε για τη δύσκολη απόφαση που παίρνετε σήμερα, με ελαφρά τη καρδία, για το μέλλον της χώρας που δεν είναι άλλο από το να τους μεταλλάξετε σε μόνιμους επαίτες!!!».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

Σχετικά δημοσιεύματα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα liberal.gr