Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τους ΑΝΕΛ με ποιους και για ποιους κυβερνά αυτόν τον τόπο;»
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού (βίντεο)

Σήμερα Παρασκευή 05 Μαΐου και για τρίτη φορά επανήλθε με Επίκαιρη Ερώτηση της στη Βουλή η Χαρά Κεφαλίδου, υπεύθυνη Πολιτισμού της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με το ζήτημα των καθυστερήσεων στο έργο επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης.

Η βουλευτής ζήτησε άλλη μια φορά από την αρμόδια υπουργό να ανακοινώσει το ακριβές ποσό για το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης μετά το αίτημα διάλυσης της εργολαβίας που κατέθεσε ο ΑΚΤΩΡΑΣ το Φεβρουάριο 2017.

«Περιμένω από εσάς κυρία υπουργέ, ένα – δύο νούμερα που αντιστοιχούν στο ποσό για τη διάλυση ή μη διάλυση της σύμβασης εργολαβίας», τόνισε η Χαρά Κεφαλίδου.

Απάντηση δεν πήρε. Η Υπουργός περιορίστηκε σε μαθήματα δημιουργικής ασάφειας: «Δεν είναι θέμα αριθμών, είναι θέμα δουλειάς. Δε χρειάζεται να σας δώσω νούμερα» και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για το Ελληνικό Δημόσιο».

Η Χαρά Κεφαλίδου γνωρίζοντας καλά το νόμο επέμεινε : «Μας λέτε δηλαδή, ο Άκτωρας του κου Μπόμπολα έκανε χάρη στην Κυβέρνηση και δεν πήρε μία από αυτά που δικαιούται σύμφωνα με το Νόμο; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δηλαδή αν ένας εργολάβος κάνει τέτοιες χάρες σε μια κυβέρνηση, δεν πρέπει να το ξέρει ο Έλληνας πολίτης και το Ελληνικό Κοινοβούλιο; Γιατί μια και ο “τζάμπας πέθανε“ που λέει και ο Πρωθυπουργός, οι χάρες αυτές δεν γίνονται δωρεάν, εξαργυρώνονται. Μετά δε και την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Σαββίδη, τα παλαιότερα με τον κουμπάρο, τον κ. Καλογρίτσα, τα ακόμη παλαιότερα, με το φιάσκο των αδειοδοτήσεων των ιδιωτικών καναλιών, μπαίνω στον πειρασμό κυρία Υπουργέ να σας ρωτήσω: Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τους ΑΝΕΛ με ποιους και για ποιους κυβερνά αυτόν τον τόπο;».

Δείτε το σχετικό βίντεο: