Κλείσιμο Υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ. Κυργίων Νομού Δράμας
Αναφορά προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Τη διατήρηση λειτουργίας του Υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στα Κύργια Δράμας ζητά με αναφορά που κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Δημάρχου Δοξάτου του Νομού Δράμας.

Στην αναφορά της η Χαρά Κεφαλίδου σημειώνει τη δυσκολία μετακίνησης των ηλικιωμένων κατοίκων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, η οποία σε συνδυασμό με την έλλειψη αστικής συγκοινωνίας καθιστά επιβεβλημένη τη διατήρηση λειτουργίας του Υποκαταστήματος Κυργίων.

Στην επιστολή διατυπώνεται η έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για την πρόθεση των ΕΛ.ΤΑ. να προχωρήσουν στην παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος των Κυργίων Δράμας και επισημαίνεται ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι, ο Δήμος Δοξάτου προτίθεται να παραχωρήσει κατάλληλο χώρο και να επιβαρυνθεί με τα έξοδα φωτισμού, θέρμανσης και τηλεπικοινωνιών, κάνοντας έτσι μια ύστατη προσπάθεια διατήρησης του Υποκαταστήματος στα Κύργια Δράμας.

Η Βουλευτής με αφορμή τη σημερινή δήλωση του Αρμόδιου Υπουργού στη Βουλή ότι “έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία-και κυρίως για τους συμπολίτες μας οι οποίοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές που για τον ιδιώτη δεν είναι επικερδές-τα ΕΛΤΑ όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά να μπορέσουν και να αναπτυχθούν και να παρέχουν πολλαπλές υπηρεσίες στους πολίτες” τον ρωτά τι προτίθεται να κάνει με το θέμα του Υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. Κυργίων Δράμας που είναι και ακριτικός νομός και χωριό με ηλικιωμένους, διότι δυστυχώς όσοι νέοι υπήρχαν, έφυγαν μετανάστες στη Γερμανία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Αναφορά“Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κο Νίκο Παππά”

Θέμα: «Κλείσιμο Υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ. Κυργίων Νομού Δράμας»

Σας υποβάλλω επιστολή του Δημάρχου Δοξάτου του Νομού Δράμας, στην οποία διατυπώνεται η έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για την πρόθεση των ΕΛ.ΤΑ. να προχωρήσουν στην παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος των Κυργίων Δράμας.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται η δυσκολία μετακίνησης των ηλικιωμένων κατοίκων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, η οποία σε συνδυασμό με την έλλειψη αστικής συγκοινωνίας καθιστά επιβεβλημένη τη διατήρηση λειτουργίας του Υποκαταστήματος Κυργίων. Εξάλλου λόγω της μεγάλης μετανάστευσης έχουν μείνει μόνο ηλικιωμένοι στα χωριά μας.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, ο Δήμος Δοξάτου προτίθεται να παραχωρήσει κατάλληλο χώρο και να επιβαρυνθεί με τα έξοδα φωτισμού, θέρμανσης και τηλεπικοινωνιών, κάνοντας έτσι μια ύστατη προσπάθεια διατήρησης του Υποκαταστήματος στα Κύργια Δράμας.

Στη Βουλή σήμερα κε Υπουργέ δηλώσατε ότι: “Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία -και κυρίως για τους συμπολίτες μας οι οποίοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές που για τον ιδιώτη δεν είναι επικερδές- τα ΕΛΤΑ όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά να μπορέσουν και να αναπτυχθούν και να παρέχουν πολλαπλές υπηρεσίες στους πολίτες”.

Τι προτίθεστε λοιπόν να κάνετε με το θέμα του Υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. Κυργίων Δράμας που είναι και ακριτικός νομός και χωριό με ηλικιωμένους, διότι δυστυχώς όσοι νέοι υπήρχαν καταφέραμε να τους στείλουμε μετανάστες στη Γερμανία;

Παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου