Συνέχεια συναντήσεων και τηλεδιασκέψεων της Χαράς Κεφαλίδου και του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με εκπροσώπους εκπαιδευτικών φορέων για εκπαιδευτικά και εργασιακά ζητήματα.

Στο πλαίσιο συναντήσεων με εκπαιδευτικούς φορείς για ζητήματα εκπαίδευσης, συνεχίστηκαν οι τηλεδιασκέψεις της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας και υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τον Γραμματέα Νίκο Τσούλια και τον Πάρι Βεντήρη, μέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας, με εκπροσώπους εκπαιδευτικών φορέων που είχαν κάνει σχετική αίτηση για να συζητηθούν τα προβλήματα των κλάδων τους.

Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η διαρκής επικοινωνία με φορείς, προκειμένου να υπάρχει άμεση ενημέρωση για τα κρίσιμα και καίρια ζητήματα που αφορούν στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του ουσιαστικού διαλόγου, της ανάγκης για συνεχή επικαιροποίηση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και την προσέγγιση των θεμάτων παιδείας με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και την περαιτέρω ανάπτυξης της Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, έγινε διάλογος με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑ.Σ.Α.Δ.), τα μέλη του οποίου έθεσαν τα κύρια προβλήματα του Συλλόγου τους, την αδιοριστία, το σύστημα διορισμών, τη συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών, τα δικαιώματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μισθολογικά, αξιολόγηση, στεγαστικό πρόβλημα αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και το ολοήμερο σχολείο. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και αποφασίστηκε να συνεχιστεί και με φυσική συνάντηση για διεξοδικότερη μελέτη των θεμάτων.

Στη συνέχεια έγινε διάλογος με τους Συλλόγους Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ & ΚΡΗΤΗΣ) στο πολύ κρίσιμο πρόβλημα της ανωτατοποίησης των σχολών τους.

Ακολούθησε συζήτηση με την Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών  Πτυχιούχων ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ (ΕΤΕ)  για την Παιδαγωγική Κατάρτιση των εκπαιδευτικών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ, επί του οποίου του κόμμα μας έχει ήδη εκφραστεί για την ανωτατοποίησή της με βάση την πρόταση του ΕΚΠΑ.

Με την Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) έγινε ευρεία συζήτηση για τα καίρια προβλήματα του κλάδου τους: την τήρηση της νομιμότητας και την καθολική εποπτεία εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας στα ιδιωτικά σχολεία, την παράνομη εκμετάλλευση (κυρίως νηπιαγωγών) σε εργασίες που δεν υποχρεούνται (μέχρι και εργασία καθαριότητας απαιτείται από αυτούς / αυτές), τη μεγάλης κλίμακας εγκατάλειψη των σχολείων από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς λόγω πιεστικών προβλημάτων, την τήρηση του θεσμικού εργασιακού καθεστώτος, το μισθολογικό, τα προβλήματα στα Κέντρα Μελέτης και στα Summer Camp. Αποφασίστηκε πιο στενή συνεργασία με στόχο τη διαμόρφωση ασφαλούς και δημιουργικού κλίματος στα ιδιωτικά σχολεία.

Τέλος, συζητήθηκε με τον Δρ. Μιχαήλ Κεφάλα το θέμα των Καλλιτεχνικών Σχολείων Ελεύθερης Έκφρασης και Δημιουργίας για την με θεσμικό τρόπο εισαγωγή της μουσικής στα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό: