Χαρά Κεφαλίδου: SOS εκπέμπει το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας λόγω της συνεχιζόμενης υποβάθμισής του – Ανησυχία για τη λειτουργία της Μ.Ε.Θ.
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας, Αρ. Πρωτ.: 1723/05-04-2023

Σε συνέχεια Αναφορών στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Αναφορά κατέθεσε εκ νέου σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θ. Πλεύρη, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, SOS εκπέμπουν για μια ακόμη φορά το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και οι εργαζόμενοι σε αυτό, οι οποίοι τονίζουν ότι η λειτουργία του με δύο γιατρούς αυτή τη στιγμή στην Παθολογική Κλινική και με δύο γιατρούς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι επικίνδυνη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

 Προς:   Τον Υπουργό Υγείας, κ. Θ. Πλεύρη    

Θέμα: «SOS εκπέμπει το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας λόγω της συνεχιζόμενης υποβάθμισής του – Ανησυχία για τη λειτουργία της Μ.Ε.Θ.»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Δράμας, με αφορμή και τη συγκέντρωση των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και τα σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσής του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον σε οριακή κατάσταση.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εργαζομένων,  η ιατρική υπηρεσία έχει αποδεκατιστεί από ειδικούς και ειδικευόμενους γιατρούς. Η νοσηλευτική υπηρεσία καταβάλλει υπερπροσπάθεια για να μην στερηθούν οι ασθενείς την αναγκαία φροντίδα. Η ίδια κατάσταση επικρατεί στην τεχνική υπηρεσία, στο παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό. Η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση της εργασίας και η επαγγελματική εξουθένωση θέτουν σε κίνδυνο τόσο την υγεία των εργαζομένων όσο και την ποιότητα και ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου δήλωσε ότι το Νοσοκομείο Δράμας εκπέμπει για μια ακόμη φορά SOS, τονίζοντας ότι: «Είναι προφανές ότι η λειτουργία του με δύο γιατρούς αυτή τη στιγμή στην Παθολογική Κλινική και με δύο γιατρούς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι επισφαλής.».

Επίσης, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας «Είναι η ώρα να σκύψουν το κεφάλι πάνω από τα προβλήματα του Νοσοκομείου, να δώσουν πραγματικά κίνητρα σε ιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικούς, να στελεχώσουν τα νοσοκομεία, ώστε αυτά να λειτουργούν με ασφάλεια και να υπηρετούν την Υγεία του λαού μας.».

Σας επισυνάπτω τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο Δράμας, ζητώντας να τα λάβετε σοβαρά υπόψη και να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες, ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να παρέχει ασφαλή ιατρική φροντίδα στους κατοίκους του Νομού Δράμας.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο εδώ και εδώ.