Χαρά Κεφαλίδου: Διαμαρτυρία συνταξιούχων Ανατολικής Μακεδονίας για τη συρρίκνωση των συντάξεων
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, Αρ. Πρωτ.: 1419/09-03-2023

Αναφορά κατέθεσε σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τον Yπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη και Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα, με αφορμή τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Δράμας και το Δελτίο Τύπου της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος, τα οποία αναφέρονται  στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, με τις οποίες διαμαρτύρονται για την δεινή οικονομική τους κατάσταση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς: 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 Προς:  Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη

              Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα

 Θέμα: «Διαμαρτυρία συνταξιούχων Ανατολικής Μακεδονίας για τη συρρίκνωση των συντάξεων»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Δράμας, οι συνταξιοδοτικές Οργανώσεις Δράμας, Καβάλας και Σερρών πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πόλη της Δράμας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να αναδείξουν τα προβλήματα που τους απασχολούν, εξαιτίας της μεγάλης φτωχοποίησης, με κυριότερο πρόβλημα την προσωπική διαφορά, λόγω της οποίας δεν είδαν αυξήσεις ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι.

Ενδεικτικά, οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για:

  • Την προστασία των συντάξεών τους από την ακρίβεια
  • Την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις
  • Τη χορήγηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους
  • Την ενίσχυση του συστήματος υγείας και των Νοσοκομείων και την παροχή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
  • Tη χορήγηση των αναδρομικών του 11μηνου

Για τα προβλήματα των συνταξιούχων εξέδωσε Δελτίο Τύπου και η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “η εισοδηματική πολιτική για το 2023 οδηγεί σε πλήρη απαξίωση τα εισοδήματα των συνταξιούχων“.

Σας επισυνάπτω τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Δράμας καθώς και το Δελτίο Τύπου της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος ζητώντας να τα λάβετε υπόψη και να προβείτε στις αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου