Ο στόχος ενός εκλογικού συστήματος δεν πρέπει να είναι πως θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντίπαλο
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA FM 98,9

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA989 και την εκπομπή «Skype», με τις Χριστίνα Ιορδανίδου & Έφη Μπαρμπάτση, έδωσε την Τετάρτη 6 Ιουλίου η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο.

Μιλώντας για το θέμα είπε: “Ο εκλογικός νόμος είναι ένα κεφαλαιώδες σημείο στη δημοκρατία μας. Το νομοσχέδιο που φέρνει ο κ. Τσίπρας αυτή τη στιγμή δεν έχει το στίγμα που θα έπρεπε να δώσει ένας εκλογικός νόμος σε μία χρονική συγκυρία που αν δείτε έχει γίνει παντιέρα από την Κυβέρνηση ότι πρέπει να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, να εξυγιάνουμε την πολιτική ζωή της χώρας. Που είναι λοιπόν η κατάτμηση των περιφερειών; Γιατί δεν τολμά ο Πρωθυπουργός να διορθώσει μία στρέβλωση και να πατάξει την αδιαφάνεια και τη διαφθορά στην εκλογή των βουλευτών; Που είναι η ψήφος των ομογενών, όλου αυτού του κόσμου που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα για να βρούνε καλύτερες συνθήκες εργασιακές στο εξωτερικό και μένει μόνο στην κατάργηση του bonus των 50 εδρών και στην ψήφο στα 17”;

Στη συνέχεια η Βουλευτής δήλωσε ότι: “Η προσπάθεια του κ.Τσίπρα να δημιουργήσει ρήγμα στην Κεντροαριστερά, δε βρήκε ούτε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ούτε από το Ποτάμι την απήχηση που ήθελε . Αποσπασματικά και νόμο εκλογικό σε δόσεις δεν πρόκειται να ψηφίσουμε. Το όχι της κας Γεννηματά είναι πολύ καθαρό. Αυτό απηχεί και την άποψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αυτό έχει αποφασιστεί ως κοινή θέση όλων μας”.

Τέλος για τα προβλήματα που προσπαθεί να δημιουργήσει στους επόμενους ο κ. Τσίπρας με αυτή την πρωτοβουλία είπε χαρακτηριστικά ότι: “Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι είμαστε περαστικοί από την εξουσία, έτσι γίνεται στις δημοκρατίες. Δε μπορούμε εσαεί να διατηρούμαστε στην εξουσία, ούτε ο στόχος ενός εκλογικού συστήματος να είναι πως θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντίπαλο. Η κυβερνησιμότητα της Χώρας είναι ο στόχος και αυτό πρέπει να το σεβαστεί και η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.