Χαρά Κεφαλίδου: Απαράδεκτες απώλειες διδακτικών ωρών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Κατάθεση Αναφοράς προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, Αρ. Πρωτ.: 273/03-11-2022

Αναφορά κατέθεσε σήμερα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγήςπρος την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, με αφορμή την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία διαμαρτύρονται για τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού που υπάρχουν στο σχολείο τους, όχι μόνο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης αλλά και της γενικής παιδείας, παρά τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού για την κάλυψη των κενών σε όλα τα σχολεία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς: 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: «Απαράδεκτες απώλειες διδακτικών ωρών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας»

Με πρόσφατη επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, διαμαρτύρεται για τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού που υπάρχουν στο σχολείο τους, όχι μόνο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης αλλά και της γενικής παιδείας, με αποτέλεσμα την απώλεια πολύτιμων διδακτικών ωρών.

Στην επιστολή αναφέρουν ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού για την κάλυψη των κενών στα σχολεία και τη δημοσίευση – πράγματι σε σύντομο χρονικό διάστημα για πρώτη φορά – των οριστικών πινάκων των ωρομίσθιων καθηγητών χορού και κινηματογράφου, ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων οι καθηγητές δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί, όχι μόνο σε αυτό αλλά και σε όλα τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας.

Όπως τονίζουν, είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά τους να ξεκινούν τη νένα σχολική χρονιά χωρίς κενά σε καθηγητές για να μπορούν να αφοσιώνονται απερίσπαστα στη γνώση και τη μάθηση. Ένα σχολείο στελεχωμένο, τόσο με εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, λειτουργεί πάντα υπέρ του μαθητή, του καθηγητή και της κοινωνίας.

Σας επισυνάπτω την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και σας ζητώ να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες ικανοποίησης των αιτημάτων τους, να τοποθετηθούν στο σχολείο οι καθηγητές που έχουν διορισθεί σε αυτό και να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η αναφέρουσα βουλευτής

 

Χαρά Κεφαλίδου                 

Μπορείτε να δείτε την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας εδώ και την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων εδώ.