Χαρά Κεφαλίδου :”Το μεταναστευτικό θέλει να κοιτάξουμε χρόνια μπροστά, ώστε να έχουμε πολιτικές ολοκληρωμένες για να θωρακίσουμε τις κοινωνίες”
Ομιλία της Χαράς Κεφαλίδου στη συνεδρίαση της 59ης Επιτροπής Πολιτιστικών, Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Σ. ΟΣΕΠ

Ομιλία της Χαράς Κεφαλίδου στη συνεδρίαση της 59ης Επιτροπής Πολιτιστικών, Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Κ.Σ. ΟΣΕΠ), με θέμα τις «Κοινωνικές επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στα κράτη μέλη του ΟΣΕΠ».

Στη συνεδρίαση της 59ης Επιτροπής Πολιτιστικών, Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Σ. ΟΣΕΠ, με θέμα τις «Κοινωνικές επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στα κράτη μέλη του ΟΣΕΠ», η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, μαζί με τον βουλευτή Καβάλας Μακάριο Λαζαρίδη, ανέφερε ότι: «Το μεταναστευτικό θέμα, οι Έλληνες και η Ελλάδα, το έχουμε ζήσει και από τις δύο πλευρές. Είναι περίπλοκο, σύνθετο και διαρκώς εντεινόμενο».

Η βουλευτής τόνισε ότι εδώ και χρόνια η Ελλάδα δέχεται ασύμμετρη πίεση μεταναστευτικών ροών και οι ελάχιστες προϋποθέσεις για τον χειρισμό των μεγάλων ζητημάτων, που διαρκώς ανακύπτουν, είναι η από κοινού αντιμετώπιση και η αλληλεγγύη από τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια, η Χαρά Κεφαλίδου ανέφερε ότι μέχρι σήμερα το μεγάλο θέμα του μεταναστευτικού είναι η  εργαλειοποίηση ενός ανθρωπιστικού ζητήματος, που επιτέλους πρέπει να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή βάσει του ΑΕΠ, των ποσοστών ανεργίας και των αναγκών της κάθε χώρας.

Η βουλευτής έκλεισε την ομιλία της υπογραμμίζοντας ότι: «Το μεταναστευτικό θέλει να κοιτάξουμε χρόνια μπροστά, ώστε να έχουμε πολιτικές ολοκληρωμένες για να θωρακίσουμε τις κοινωνίες, που δεν αντέχουν αυτή την πίεση, αλλά και βοήθειας στους ανθρώπους για να ζήσουν με μια καλύτερη προοπτική στις πατρίδες τους».

Στη δευτερολογία της η βουλευτής, απαντώντας στις αιχμηρές τοποθετήσεις της εκπροσώπου της Τουρκίας, εκπροσωπώντας τις θέσεις της χώρας μας, τόνισε ότι στο Αιγαίο εγκαταλείπονται αβοήθητοι μετανάστες και χάνουν τη ζωή τους, επισημαίνοντας ότι στο Αιγαίο, το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα πραγματοποιεί διάσωση μεταναστών και προσφύγων υπό δύσκολες συνθήκες, οι οποίοι είναι θύματα διακινητών.

Δείτε τα σχετικά βίντεο εδώ: