Χαρά Κεφαλίδου: Αγανάκτηση για την ανάκληση της λειτουργίας του Τμήματος Τεχνικών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου, στη σχολή μαθητείας ΕΠΑΣ στην ακριτική Ορεστιάδα.
Κατάθεση Αναφοράς προς τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αρ.Πρωτ.: 119/14-10-2022

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, και την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, με αφορμή δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο της Θράκης, στο οποίο εκφράζεται η δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας εξαιτίας της ανάκλησης της λειτουργίας του Τμήματος Τεχνικών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου, στη σχολή μαθητείας ΕΠΑΣ Ορεστιάδας. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:   Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη

              Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: «Αγανάκτηση για την ανάκληση της λειτουργίας του Τμήματος Τεχνικών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου, στη σχολή μαθητείας ΕΠΑΣ στην ακριτική Ορεστιάδα».

Σε δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο της Θράκης γίνεται αναφορά στην ανάκληση λειτουργίας του Τμήματος Τεχνικών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου, στη σχολή μαθητείας ΕΠΑΣ Ορεστιάδας.

Το τμήμα αυτό, που κατ’ εξαίρεση αναμένονταν να λειτουργήσει με 8 μαθητές, λόγω της ακριτικότητας της περιοχής, καθώς αντικειμενικά δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν οι τουλάχιστον 10 μαθητές που απαιτείται από τη νομοθεσία για τη λειτουργία του, με απόφαση που υπογράφει η Υποδιοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, τελικά δεν θα λειτουργήσει.  

Ως εκ τούτου, οι 5 μαθητές που παρέμειναν τελικά στο συγκεκριμένο τμήμα και οι οποίοι δεν θέλουν να γίνουν γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι κλπ., δεν μπορούν να φοιτήσουν στην πόλη καταγωγής τους και καλούνται ή να μετακινηθούν στην Κομοτηνή, προκειμένου να σπουδάσουν εκεί ή να μετακινηθούν στο άλλο Τμήμα που λειτουργεί στο ΕΠΑΣ Ορεστιάδας – Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων – τμήμα το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το αντικείμενο που επιθυμούν  οι μαθητές αυτοί  να σπουδάσουν.

Δυστυχώς, η αυστηρότητα του νόμου εξαντλήθηκε για ακόμη μία φορά στην Ορεστιάδα, όπως συνέβη και με το δημοτικό σχολείο Κυπρίνου, που με τη μείωση των εκπαιδευτικών με την απόφαση του νέου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, υποβαθμίστηκε ουσιαστικά σε τετραθέσιο αντί τη διατήρησή του σε εξαθέσιο και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, περιοχές που χρειάζονται την ευαισθησία και την ενίσχυση της πολιτείας και όχι το αντίθετο. Η βοήθεια και  η υποστήριξη στις ακριτικές περιοχές της χώρας στην πράξη ακυρώνονται.

Σας επισυνάπτω το σχετικό δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, όπου εκφράζεται η δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας, ζητώντας να το λάβετε υπόψη, και να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες ικανοποίησης των αιτημάτων τους.

Η αναφέρουσα βουλευτής

 Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε το δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο Θράκης εδώ.