Η Χαρά Κεφαλίδου στο ράδιο ΕΡΤ Κομοτηνής FM 98,1
Συνέντευξη στο ράδιο ΕΡΤ Κομοτηνή FM 98,1 (βίντεο)

Συνέντευξη στην ΕΡΤ Κομοτηνής παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου, η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στον δημοσιογράφο Σαμή Καραμπουγιούκογλου σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της παρακολούθησης του κινητού του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.
Η βουλευτής στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πολύ σοβαρό θέμα της αύξησης των γυναικοκτονιών και την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων καθώς και την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να ανοίξει διάλογο για τις γυναικοκτονίες στην ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος, Digital Society, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ενιαίο και ολιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης.

Για το θέμα της Παιδείας, τόνισε ότι χρειάζεται μία στρατηγική και μία ολιστική προσέγγιση και ανέφερε την έλλειψη διαλόγου στο τελευταίο νομοσχέδιο Παιδείας ειδικά με τους φοιτητές, τους οποίους και αφορούσε.
Επισήμανε το μεγάλο εθνικό μας θέμα, το δημογραφικό σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την απογραφή του 2021.
“Οι εποχές στις οποίες μπαίνουμε είναι εξαιρετικά δύσκολες. Υπάρχει πολύ μεγάλη αβεβαιότητα και ο χειμώνας που έρχεται, λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, θα είναι απρόβλεπτος με πολλές δυσκολίες. Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει πρωτίστως τον κόσμο και μετά τα πολιτικά κόμματα, γιατί έχει υποβαθμιστεί το βιοτικό επίπεδο, έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, υπάρχει αύξηση των έμμεσων φόρων και όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε αύξηση των οικονομικών ανισοτήτων και των κοινωνικών προβλημάτων”.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: