Χαρά Κεφαλίδου: Διαιωνίζεται το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού ασθενοφόρων στο Κ.Υ. στο Κάτω Νευροκόπι Ν. Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας, Αρ. Πρωτ.: 3004/22-07-2022

Σε συνέχεια κατάθεσης Ερωτήσεων, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Υγείας, για το ανεπίλυτο και σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού των ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) στο Κάτω Νευροκόπι Νομού Δράμας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας 

Θέμα: «Διαιωνίζεται το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού ασθενοφόρων στο Κ.Υ. στο Κάτω Νευροκόπι Ν. Δράμας».

Μετά την αναπάντητη μέχρι σήμερα Ερώτησή μου, με αριθμό πρωτ.: 7373/17-06-2021, επανέρχομαι, λόγω της σοβαρότητας και του κατεπείγοντος του ζητήματος, με νέα Αναφορά, για το θέμα της έλλειψης προσωπικού στα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) στο Κάτω Νευροκόπι Νομού Δράμας.

Σε δημοσίευμα στον τοπικό τύπο γίνεται αναφορά στο ανεπίλυτο και χρονίζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού των ασθενοφόρων του Κ.Υ. στο Κάτω Νευροκόπι. Το Κ.Υ., λόγω των συνταξιοδοτήσεων υπαλλήλων του, λειτουργεί μόνο με έναν οδηγό ΕΚΑΒ, με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά του λεκανοπεδίου.

Για την κάλυψη των αναγκών στο λεκανοπέδιο απαιτούνται τουλάχιστον πέντε οδηγοί, αλλά όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Νευροκοπίου ακόμη και με τρεις οδηγούς θα μπορούσε να εκτονωθεί το πρόβλημα, γιατί σήμερα, είναι αυτονόητο ότι ένας μόνο οδηγός δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ανταποκρίνεται επί 24 ώρες και 30 ημέρες το μήνα, συνεχώς και αδιαλείπτως, καλύπτοντας το ελλιπές προσωπικό. Επίσης, είναι προφανές ότι στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο ο συγκεκριμένος υπάλληλος αδυνατεί να προσέλθει στην εργασία του, το Κ.Υ. μένει ακάλυπτο και καλείται ασθενοφόρο από την πόλη της Δράμας, που απέχει 42 χλμ., για να οδηγήσει το περιστατικό στο Κ.Υ. Κάτω Νευροκοπίου ή στη Δράμα, ή οπουδήποτε αλλού.

Επειδή η απάντηση σε σχετική επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα μέχρι σήμερα.

Επειδή η δημόσια υγεία των πολιτών αποτελεί πρωταρχική ευθύνη και υποχρέωση του Κράτους και ειδικά η υγεία των κατοίκων της ακριτικής περιοχής του Νευροκοπίου, που προσπαθούν να κρατήσουν το τόπο τους ζωντανό και βλέπουν την άνιση αντιμετώπισή τους και τα προβλήματά τους που αντί να λύνονται, συνεχώς αμβλύνονται.

Σας επισυνάπτω το δημοσίευμα του τοπικού τύπου και ζητώ να προβείτε στις άμεσες και αναγκαίες ενέργειες επίλυσης του σοβαρότατου προβλήματος.

Η αναφέρουσα βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε το δημοσίευμα του τοπικού τύπου εδώ.