Η Χαρά Κεφαλίδου στην εκπομπή «Ημερολόγιο» με τον Παύλο Τσίμα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3fm για το ν/σ Παιδείας για τα ΑΕΙ
Συνέντευξη στον Παύλο Τσίμα και την εκπομπή «Ημερολόγιο» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3fm

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα και την εκπομπή «Ημερολόγιο» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3fm, για το ν/σ του Υπ.Παιδείας για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Η βουλευτής κάνοντας έναν απολογισμό της συζήτησης του Ν/Σ Παιδείας στη Βουλή ανέφερε ότι ήταν προσβλητικό αυτό που έγινε:“Τα πολιτικά κόμματα είπαν οτιδήποτε άλλο-και αναφέρομαι στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση-πέρα από το τι πανεπιστήμια θέλουμε και τι πολίτες προσδοκούμε να βγάλουμε από αυτά”.

Στη συνέχεια τόνισε ότι: “Μεταρρυθμίσεις λέμε τις μεγάλες τομές που πραγματικά αλλάζουν την εικόνα του πανεπιστημίου και σπάνε κατεστημένες λογικές. Αυτό το έκαναν η αείμνηστη Γιαννάκου και η κα Διαμαντοπούλου. Αυτό που έχουμε εμείς στα χέρια μας είναι μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού.  Το νομοσχέδιο αυτό δημιουργεί ένα εξαιρετικά συγκεντρωτικό και αδιαφανές σύστημα διοίκησης, όπου ο πρύτανης είναι ελέγχων και ελεγχόμενος συγχρόνως. Εμείς καταθέσαμε δική μας πρόταση για τον τρόπο διοίκησης γιατί θεωρούμε ότι όταν προσπαθείς να εκσυγχρονίσεις τα πανεπιστήμια με μία διοικητική διαδικασία που είναι προβληματική, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να είναι προβληματική και η εφαρμογή όλων των δράσεων που αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει. Αυτό επισκιάζει και όλες τις θετικές νομοθετικές δράσεις που υπάρχουν στο νομοσχέδιο”.

Η βουλευτής επισήμανε ότι : “Στη Βουλή ζήσαμε μία διαδικασία τοξικότητας και διχασμού, ένα μπρα ντε φερ, μία προσβλητική για τη δημοκρατία αντιπαράθεση, ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αποπροσανατολίζοντας τη συζήτηση από το νομοσχέδιο Παιδείας και δημιουργώντας προσωπικές κόντρες, με εντελώς άστοχες τοποθετήσεις, ατυχείς δηλώσεις και ανιστόρητες αναφορές. Δεν βοήθησαν σε τίποτα την προσπάθεια μέσα στη Βουλή”.
Κλείνοντας εξέφρασε την ανησυχία της ότι : “Αν αυτή η αντιπαράθεση συνεχιστεί για τους επόμενους μήνες, μέχρι τις εκλογές, θα αποπροσανατολίσει εντελώς τη συζήτηση και θα μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Ο κόσμος είναι πιο υποψιασμένος μετά από 10 χρόνια μνημονίου και 2 χρόνια πανδημίας, αναζητά την ουσία, αναζητά λύσεις στην καθημερινότητα που έχει γίνει πολλή δύσκολη και επειδή η αβεβαιότητα που ζούμε είναι πια ο κανόνας, πρέπει το σύνολο του πολιτικού κόσμου να επιδείξει μεγαλύτερη ευθύνη, συνέπεια και σοβαρότητα . Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι.”

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: