Η Χαρά Κεφαλίδου στην εκπομπή “Σήμερα” στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
Η Χαρά Κεφαλίδου στην εκπομπή “Σήμερα” στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Στην εκπομπή “Σήμερα” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, συμμετείχε σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουνίου, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας  του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου για το θέμα της κρίσης και της ακρίβειας και της διενέργειας εκλογών.

Για την κρίση και την ακρίβεια:

Μία κυβέρνηση έχει να κινηθεί σε δύο επίπεδα, το μακροπρόθεσμο, το στρατηγικό και το βραχυπρόθεσμο, το άμεσο. Σε ό,τι αφορά το στρατηγικό: παραγωγικά εξαρτόμαστε από την Κίνα, αμυντικά από τις Η.Π.Α. και ενεργειακά από τη Ρωσία. Αυτό πρέπει να αλλάξει με μία στρατηγική που θα δυναμώσει και τη χώρα μας, να είναι αυτοδύναμη και την Ευρώπη. Περισσότερη Ευρώπη και να πατάμε στις δικές μας δυνατότητες. Σε ό,τι αφορά το καθημερινό, αυτό που πρέπει να αλλάξει: Μέχρι στιγμής τα οριζόντια μέτρα δεν έχουν αποδώσει.

Στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με οριζόντια μέτρα και επιδοματική πολιτική δεν φτάσαμε πουθενά. Η κυβέρνηση τώρα το κάνει για να ανακουφίσει τα χαμηλά νοικοκυριά και τα μεσαία στρώματα, χωρίς αποτέλεσμα. Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, εμείς στο ΠΑΣΟΚΚίνημα Αλλαγής, έχουμε καταθέσει πολύ έγκαιρα στοχευμένες, μετρημένες, ρεαλιστικές προτάσεις: μείωση στον Ε.Φ.Κ., έστω και για μία συγκεκριμένη περίοδο, μείωση του Φ.Π.Α. στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης για την ελληνική οικογένεια, πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, δίκαιη φορολόγηση στα υπερκέρδη των μεγάλων προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικά σταδιακή μετάβαση στις Α.Π.Ε. Βλέπουμε όμως ότι υπάρχει ανεπάρκεια και χρονοκαθυστέρηση από την μεριά της κυβέρνησης. Και ξέρετε ότι ο χρόνος στην πολιτική είναι ένα κρίσιμο μέγεθος.

Για τις εκλογές:

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτύξει ένα σκεπτικό που λέει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα από τις πρόωρες εκλογές να αποδράσει και ζητάει εκλογές προφανώς για να διευκολύνει τον κο Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ζητήσει εκλογές. Έχοντας μπει στον τέταρτο και τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης δεν νοείται πια ο όρος πρόωρες εκλογές, διότι είτε γίνουν Οκτώβριο είτε Μάιο, είμαστε στην τελική ευθεία. Όλα τα κόμματα έιναι έτοιμα, έχοντας κλείσει με την οργανωτική τους ανασυγκρότηση και τα συνέδριά τους. Μιλώντας για το δικό μου χώρο είμαστε απολύτως έτοιμοι για οποιαδήποτε προκήρυξη εκλογών.

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα εδώ: