Συνάντηση Χαράς Κεφαλίδου με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας (CSU)

Εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων, συναντήθηκε ως μέλος της διακομματικής αντιπροσωπείας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας (CSU).

Κατά τη συνάντηση, οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν απόψεις σε ζητήματα σχετικά με τα συστήματα σχολικής εκπαίδευσης, το νομικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις σχέσεις Βαυαρίας-Ελλάδας στους τομείς της επιστήμης και των τεχνών και ειδικότερα στη συνεργασία σε θέματα συντήρησης αρχαίων μνημείων.

Στη συνέχεια η βαυαρική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, δίνοντας έμφαση στα θέματα ψηφιοποίησης των σχολικών μονάδων και στην ανάγκη μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο τη σύνδεσή της με την οικονομία και επισημάναμε τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών, τη σημασία ίδρυσης κοινών προγραμμάτων σπουδών και την ανταλλαγή γνώσεων στην τεχνολογία, σε συνάρτηση πάντα με την αγορά εργασίας.

Η γερμανική αντιπροσωπεία εστίασε στα θέμα μεταρρυθμίσεων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Βαυαρίας με επίκεντρο τις επιστήμες, τονίζοντας ότι μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης μπορεί να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για την αντιμετώπιση των παύσης φύσεως κρίσεων που μαστίζουν τον πλανήτη μας.

Τέλος, από την ελληνική αντιπροσωπεία  επισημάνθηκαν τα ζητήματα σχετικά με τον πολιτισμό, με έμφαση στο ζήτημα επαναπατρισμού των γλυπτών του Παρθενώνα.