Χαρά Κεφαλίδου: Κίνδυνος άμεσης απόλυσης για τους/τις συμβασιούχους εργαζόμενους/νες που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας στους δήμους του Ν. Δράμας.
Κατάθεση Ερώτησης προς τους Υπουργούς  Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη και Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη, Αρ. Πρωτ. : 5514/30-05-2022

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς  Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη και Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη, σχετικά με τον κίνδυνο άμεσης απόλυσης που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες που προσλήφθηκαν στους δήμους του Ν. Δράμας, λόγω των αυξημένων αναγκών που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του covid-19 και συνεχίζουν να υφίστανται. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη

            Τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη

 Θέμα: «Κίνδυνος άμεσης απόλυσης για τους/τις συμβασιούχους εργαζόμενους/νες που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας στους δήμους του Ν. Δράμας».

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας με ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, του Δήμου Κ. Νευροκοπίου καθώς και οι άλλοι δήμοι του Νομού μας, με ψηφίσματα, ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις τους στον τοπικό τύπο, παρείχαν εδώ και μήνες την στήριξή τους και ζητούν την μη απόλυση των συμβασιούχων εργαζόμενων, οι οποίοι προσελήφθησαν για τις ανάγκες της πανδημίας του covid-19, εδώ και μία διετία περίπου, από την έναρξή της το 2020 και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους δήμους του Ν. Δράμας, όπου σε πολλές από αυτές, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Επειδή είχε δοθεί μεν παράταση μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 και αυτή εκπνέει με τον κίνδυνο απόλυσής τους να είναι πλέον ορατός και πολλοί/ές εκ των οποίων ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και μονογονεϊκές οικογένειες.

Επειδή στις θέσεις που εργάζονται οι συμβασιούχοι αυτοί υπάλληλοι, καλύπτουν και σειρά από τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν στους δήμους λόγω της πανδημίας και συνεχίζουν να υφίστανται.

Επειδή σε συνθήκες πανδημίας οι δήμοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και της μη διασποράς του κορονοϊού.

Μετά τα ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να μην μείνουν άνεργοι/ες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι/ες στους δήμους του Ν. Δράμας, πολλοί/ές εκ των οποίων ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και μονογονεϊκές οικογένειες;
  2. Εξετάζετε τη δυνατότητα να δοθεί άμεσα παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων εργαζομένων, οι οποίες λήγουν στις 31.05.2022;

Η ερωτώσα βουλευτής

 

Χαρά Κεφαλίδου