Ταλαιπωρία και έξοδα για τους πολίτες προκειμένου να μη φορολογηθούν για ενοίκια που δεν εισέπραξαν!
Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών (βίντεο)

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου, της δεύτερης – μέσα σε ενάμιση μήνα – Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου, για το θέμα της φορολόγησης των ιδιοκτητών για ανείσπρακτα ενοίκια του έτους 2015, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι 15 εργάσιμες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, δίνεται η μεγάλη ευκαιρία στο Υπουργείο Οικονομικών  να ενημερώσει επισήμως (!!!) τους φορολογούμενους ότι τώρα οι καταθέσεις αγωγών εξαιρούνται από την αποχή των δικηγόρων και δεν απαιτείται πια άδεια για την κατάθεσή τους.

Οπότε, με αυτό τον τρόπο, έλυσε το πρόβλημα χιλιάδων φορολογούμενων. Στέλνει τους πολίτες τρέχοντας στα δικηγορικά γραφεία και με τα χρήματα που δεν έχουν στην τσέπη, να καταθέτουν άρον-άρον αγωγές για να μην φορολογηθούν για εισοδήματα που δεν απέκτησαν!!!

Η πρόταση της Χαράς Κεφαλίδου για απλοποίηση της διαδικασίας με την απλή συν-υποβολή, μαζί με τη φορολογική δήλωση, αντιγράφου Εξωδίκου στον μισθωτή, δεν έχει brand name Σύριζα και συνεπώς δεν προκρίνεται ως λύση.

Έτσι στέκεται στο πλευρό των ταλαιπωρημένων πολιτών η Κυβέρνηση του ηθικού πλεονεκτήματος…

 Δείτε το ολόκληρο το βίντεο με τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης: