Η Χαρά Κεφαλίδου στη διαβούλευση με την ελληνική ομογένεια της Γερμανίας για το θέμα της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού
Διαδικτυακή διαβούλευση με θέμα «Ελληνική Ομογένεια της Γερμανίας, Εκπαίδευση και Πολιτισμός»

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκπροσωπώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και η Κατερίνα Αυξεντίου, Γραμματέας του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού, διοργάνωσαν διαδικτυακή διαβούλευση με θέμα «Ελληνική Ομογένεια της Γερμανίας, Εκπαίδευση και Πολιτισμός», την Κυριακή 10 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν οι απόψεις αντιπροσωπευτικών φορέων και θεσμών των Απόδημων Ελλήνων, πανεπιστημιακών, συγγραφέων, Ελλήνων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Γερμανών φιλελλήνων και δημοσιογράφων.

Συμμετείχε και ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Αχαΐας και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της ΒτΕ για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Γιώργος Παπανδρέου.

Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής η Ελληνομάθεια και ο Πολιτισμός αποτελούν τη βάση του διαλόγου και της διαβούλευσης, με στόχο την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στα μέλη και τους φίλους των Ελλήνων της Διασποράς, ως δημόσιο αγαθό της παγκόσμιας κληρονομιάς και του δυτικού πολιτισμού.

Η χώρα μας έχει πέρα από χρέος, πραγματικά εθνικό συμφέρον να συνδεθεί με τη δεύτερη και τρίτη γενιά των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Και όσο και αν αυτές οι γενιές έχουν άλλες προσλαμβάνουσες, με διαφορετική αίσθηση του τι σημαίνει Ελλάδα, παραμένουν αναπόσπαστο κομμάτι μας, το διαβατήριό μας και οι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό.

Μπορείτε να δείτε τη συζήτηση και εδώ.