Χαρά Κεφαλίδου: Συνέχεια συναντήσεων και τηλεδιασκέψεων με τον Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς για ζητήματα εκπαίδευσης
Τηλεδιάσκεψη Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής με με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς για ζητήματα εκπαίδευσης

Στο πλαίσιο συναντήσεων με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς για ζητήματα εκπαίδευσης, η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής και ο αντίστοιχος Τομέας Παιδείας με τον Γραμματέα του, κ. Νίκο Τσούλια, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου πραγματοποίησαν αλληλοδιάδοχες ηλεκτρονικές «συναντήσεις» με τους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια: του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΚΕΑ), του Συλλόγου των Νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας APF-FU, του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) και των Θεατρολόγων (κλάδος ΠΕ91.01 Θεατρικών Σπουδών).

Συζητήθηκαν τα αιτήματα, τα εξειδικευμένα θέματα των συγκεκριμένων φορέων, οι θέσεις και οι προτάσεις τους γενικότερα για την εκπαίδευση. Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής αναπτύχθηκε σε γενικές γραμμές, η βασική εκπαιδευτική πολιτική μας και η προσέγγιση των θεμάτων Παιδείας πάντα με γνώμονα τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η ανασύσταση ενός συγκροτημένου και θεσμικού διαλόγου με την επανασύσταση και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, προκειμένου να διαμορφώνεται με ολοκληρωμένο τρόπο η εκπαιδευτική πολιτική στη χώρα μας. Θα συνεχίσουμε με συστηματικό τρόπο τις συναντήσεις και τις τηλεδιασκέψεις με φορείς που έχουν διατυπώσει σχετικό αίτημα.