Χαρά Κεφαλίδου:Καθυστερεί επικίνδυνα η ΚΤΥΠ Α.Ε. τις διαδικασίες για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, Αρ. Πρωτ. 1712/11-03-2022

Σε συνέχεια κατάθεσης πολλών Ερωτήσεων και Αναφορών, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε εκ νέου σήμερα Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, σχετικά με την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, τονίζοντας την επικίνδυνη καθυστέρηση, από την ΚΤΥΠ Α.Ε., των διαδικασιών ανέγερσης ενός “εθνικού έργου” και ζητά να δοθεί μια άμεση, ουσιαστική και μόνιμη λύση στο πολυετές πρόβλημα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή

Θέμα: «Καθυστερεί επικίνδυνα η ΚΤΥΠ Α.Ε. τις διαδικασίες για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας»

Σημερινό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο της Δράμας επισημαίνει την επικίνδυνη καθυστέρηση των διαδικασιών, από την ΚΤΥΠ Α.Ε., για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Νευροκοπίου, που όπως τονίζεται είναι «εθνικό έργο».

Το Υπουργείο Υποδομών και η Κυβέρνηση, τονίζεται στο άρθρο, πρέπει να δουν το έργο από την εθνική του πλευρά, διότι είναι το πρώτο σχολείο από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ένα σχολείο στην εσχατιά της Ελλάδας, και πρέπει να προχωρήσει το έργο το γρηγορότερο και με οποιοδήποτε κόστος.

Τα σχετικά κονδύλια του ΕΣΠΑ για το έργο είναι μεν δεσμευμένα αλλά δεν μπορούν να περιμένουν για πάντα, με κίνδυνο να τα ζητήσει η Ευρώπη πίσω και το έργο να απενταχθεί.

Μετά την πολυετή καθυστέρηση, οι μόνες λύσεις που υπάρχουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η ΚΤΥΠ Α.Ε. να προχωρήσει είτε σε απευθείας ανάθεση του έργου με έναν εργολάβο όμως που να μπορεί να αναλάβει να διεκπεραιώσει το έργο, με τον υφιστάμενο προϋπολογισμό ή να καλέσει τους εργολάβους που είχαν καταθέσει προσφορές για το έργο, ώστε να δημιουργήσουν μια σύμπραξη, μερικοί εξ’ αυτών μαζί με Δραμινούς και να το υλοποιήσουν.

Σας υπενθυμίζω ότι, με ερωτήσεις μου στις 30-09-2020, με αριθ. πρωτ.:10217, στις 27-05-2021, με αριθ. πρωτ.: 6899 καθώς και στις 22-11-2021, με αριθ. πρωτ.: 1394, σας είχα επισημάνει τις αδιανόητες και πέραν πάσης λογικής καθυστερήσεις σχετικά με την ανέγερση του 12 /θέσιου σχολείου Κάτω Νευροκοπίου και σας ζητούσα την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής και αποπεράτωσης σε εύλογο χρονικό ορίζοντα του έργου.

Σας επισυνάπτω το σχετικό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο και ζητώ να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες επίσπευσης των διαδικασιών προκειμένου να δοθεί μια άμεση, ουσιαστική και μόνιμη λύση στο πολυετές πρόβλημα της ανέγερσης του σχολείου στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

 Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείται να δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο.