Χαρά Κεφαλίδου: Δήλωση για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των νέων παιδιών που αγωνίστηκαν στο Πολυτεχνείο το 1973 για Ελευθερία και Δημοκρατία, δίνοντας ενωμένοι τον δικό μας αγώνα ενάντια στην πανδημία που σαρώνει ζωές, δημοκρατικούς θεσμούς, ατομικά δικαιώματα, ελευθερίες.
Μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και δύο χρόνια πανδημίας του COVID-19, οι συνταγματικές ελευθερίες, τα ατομικά δικαιώματα με αιχμή τα εργασιακά, την πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, την προστασία της υγείας, την ελεύθερη κυκλοφορία, τραυματίζονται καθημερινά.

Αποτύπωμα στην συλλογική Μνήμη της θυσίας όσων έδωσαν τη μάχη για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, σημαίνει ότι εμείς, που απολαμβάνουμε αυτά που μια χούφτα φοιτητές με τη ζωή τους μας χάρισαν, προστατεύουμε την κατάκτηση του κράτους δικαίου, συμβάλλουμε με τις θέσεις μας και την καθημερινή μας πρακτική στη διαρκή προστασία των δημοκρατικών θεσμών, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν μα κανέναν εν ονόματι οποιουδήποτε ιδεολογήματος, τον σφετερισμό του αγώνα τους.

Τιμώ το Πολυτεχνείο σημαίνει σέβομαι πρώτα τα δικαιώματα του άλλου. Αγωνίζομαι για ένα σύγχρονο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. Σημαίνει προτάσσω το συμφέρον των πολλών.
Τιμώ το Πολυτεχνείο σημαίνει σέβομαι την αντίθετη άποψη, της δίνω φωνή, της κάνω χώρο να ακουστεί.
Τιμώ το Πολυτεχνείο σημαίνει τηρώ τους νόμους που αποφάσισε η δημοκρατική πλειοψηφία ακόμη κι όταν διαφωνώ».