Χαρά Κεφαλίδου: Ανεπίτρεπτες οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στη Δράμα εν μέσω 4ου κύματος πανδημίας
Κατάθεση Αναφοράς προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, Αρ. Πρω. 407/10-11-2021

Αναφορά κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, σχετικά με τις ανεπίτρεπτες συγχωνεύσεις των σχολικών τμημάτων στη Δράμα και μάλιστα εν μέσω του 4ου κύματος πανδημίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως
Θέμα: Ανεπίτρεπτες οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στη Δράμα εν μέσω 4ου κύματος πανδημίας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο της Δράμας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας επεσήμανε ότι το Υπουργείο Παιδείας, με εντολή του στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε όλη την χώρα, ζητά να γίνονται συμπτύξεις τμημάτων, όπου υπάρχει μικρός αριθμός μαθητών και τόνισε ότι δικαιολογημένα αυτό έχει προκαλέσει σωρεία διαμαρτυριών από Συλλόγους Γονέων-Κηδεμόνων και Εκπαιδευτικών της περιοχής.

Αποτέλεσμα είναι να συμπτύσσονται τμήματα, αρχικά στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Αμισού και στο 2ο Δημοτικό Αγίου Αθανασίου και έπεται συνέχεια.

Οι συμπτύξεις αυτές, των σχολικών τμημάτων, που γίνονται δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι αντιπαιδαγωγικές, απαράδεκτες και δημιουργούν πρόβλημα στην εκπαιδευτική διδασκαλία, διότι τα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν μάθημα με δύο δασκάλους και με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.

Και όλο αυτό γίνεται στη Δράμα, που έχει μόνο 43% ποσοστό εμβολιασμένων, ο νομός μας βρίσκεται στο κόκκινο, με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και δεν μπορεί να δίνονται εντολές από το Υπουργείο να στριμώχνονται οι μαθητές μέσα στις αίθουσες, σε μια τόσο κρίσιμη επιδημιολογικά περίοδο.

Σας επισυνάπτω τα σχετικά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο και ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή, εύρυθμη και με παιδαγωγική επάρκεια λειτουργία όλων των σχολείων της Δράμας.
Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε το σχετικό δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο εδώ.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων εδώ.