Χαρά Κεφαλίδου: Επισφαλής καθίσταται η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου (Γ.Ν.) Δράμας, λόγω των χρονιζόντων δραματικών προβλημάτων υποστελέχωσής του.
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη Αρ.Πρωτ.:3836/10.09.2021

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη, με βάση το  Δελτίο Τύπου της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας, καθώς και τις δηλώσεις της Προέδρου των Γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη
Θέμα: Επισφαλής καθίσταται η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου (Γ.Ν.) Δράμας, λόγω των χρονιζόντων δραματικών προβλημάτων υποστελέχωσής του.

Ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας, με Δελτίο Τύπου της απόφασης της Γενικής του Συνέλευσης, που εξέδωσε στις 7-9-2021, αναφέρεται στα σοβαρότατα διαχρονικά προβλήματα υποστελέχωσης του Γ.Ν. Δράμας, τα οποία κάθε χρόνο οξύνονται και το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή και την πανδημία του covid-19, οδήγησαν στην αποδυνάμωση του νοσοκομείου με αποτέλεσμα η λειτουργία του να είναι οριακή έως επισφαλής. Γίνεται ενδελεχής αναφορά των ελλείψεων, ανά κλινική και ανά τμήμα, όπου καθίσταται σαφές ότι η λειτουργία του νοσοκομείου Δράμας βρίσκεται πλέον σε οριακό επίπεδο.

Η πρόεδρος των Εργαζομένων, κα Παρθένα Κιόρτεβε, με δηλώσεις της στον τοπικό τύπο, τονίζει ότι με έναν αναισθησιολόγο που έχει απομείνει στο Γ.Ν. Δράμας δεν μπορεί να στηριχθεί πλέον η λειτουργία των χειρουργείων και αυτό σημαίνει ότι όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία αναβάλλονται επ’ αόριστον.

Επίσης, οι ελλείψεις ικανού αριθμού ιατρών παθολόγων για να καλύπτουν τις 52 κλίνες της Παθολογικής Κλινικής και η ύπαρξη ενός μόνο πνευμονολόγου, καθιστούν αδύνατη και την λειτουργία κλινικής για νοσηλεία ασθενών με covid.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι μέχρι τέλος του έτους ο αριθμός των ιατρών θα μειωθεί ακόμη περισσότερο καθώς πολλοί έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και θα αποχωρήσουν.

Μετά τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι με αυτό το ιατρικό προσωπικό είναι αδύνατο να στηριχθεί η ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου και η παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας στον δραμινό λαό.

Σας επισυνάπτω το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας, καθώς και τις δηλώσεις της Προέδρου των Γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας, κας Παρθένας Κιόρτεβε, και ζητώ να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων του Γ.Ν. Δράμας.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου Γενικής Συνέλευσης Ιατρών Γ.Ν. Δράμας εδώ  καθώς και τις δηλώσεις της προέδρου των Ιατρών Γ.Ν.Δράμας στην εφημερίδα “ΧΡΟΝΙΚΑ Δράμας” εδώ.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Υγείας εδώ και το απόσπασμα της από 27-9-2021 συζήτησης στη Βουλή εδώ.

Επίσης μπορείτε να δείτε σχετική δήλωση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος εδώ.