Χαρά Κεφαλίδου: Εάν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν αντέξει, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι μονόδρομος.
Συνέντευξη στην εκπομπή «Άναψε Φλάς» στο ραδιόφωνο του “Flash99,4fm” Θεσσαλονίκης

Συνέντευξη παραχώρησε η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής N. Δράμας και υπεύθυνη Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής στον ραδιοφωνικό σταθμό “Flash99,4fm” της Θεσσαλονίκης, στην εκπομπή «Άναψε Φλάς» και τον Βαγγέλη Στολάκη σχετικά με τα θέματα Εκπαίδευσης, την πορεία των εμβολιασμών και τις ανατιμήσεις βασικών αγαθών.

Για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού τόνισε ότι :«υπάρχει μεγάλη νοσηρότητα σε μια περίοδο που το μοναδικό εργαλείο προστασίας που έχουμε είναι οι εμβολιασμοί» και επισήμανε ότι «έχουμε χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα πρωτόκολλα σε περίπτωση θετικού κρούσματος σε μία τάξη σχολίασε ότι: «τα οριζόντια μέτρα που μέχρι τώρα εφαρμόστηκαν δεν ήταν αποτελεσματικά. Πρέπει να υπάρχει αποτύπωση ανά νομό, να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής ώστε να ληφθούν κατάλληλες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες. Το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών, γύρω στο 80-90% έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει. Πρέπει να καταφέρουμε να πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται υψηλός αριθμός κρουσμάτων και θανάτων από κορωνοϊό. Εάν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν αντέξει, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι μονόδρομος. Για μένα είναι απλή λογική για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, να θωρακίσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους».

Επίσης αναφέρθηκε στις σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία με τις ανατιμήσεις βασικών αγαθών. «Η ελληνική οικογένεια δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες αυξήσεις ενώ οι μισθοί είναι καθηλωμένοι εδώ και τόσα χρόνια. Σας μιλάω με παράδειγμα την πόλη μου, τη Δράμα, όπου τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και δημιουργείται μεγάλη αγωνία στους συμπολίτες μου. Δεν είναι πια θέμα οικογενειακού προγραμματισμού αλλά μείζον θέμα κρατικής παρέμβασης με μέτρα που πρέπει να ληφθούν τώρα».

Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς «Καλή Σχολική Χρονιά».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: