Day: October 5, 2022

Χαρά Κεφαλίδου: Ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων των ασθενών με θαλασσαιμία
Κατάθεση Αναφοράς προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, μαζί με τους βουλευτές και Υπεύθυνους των αντίστοιχων κοινοβουλευτικών τομέων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
κ.κ. Γιώργο Φραγγίδη, Γιώργο Μουλκιώτη και Ευαγγελία Λιακούλη, προς τους Yπουργούς Υγείας, κ. Θ. Πλεύρη,  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη και Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, με αφορμή την επιστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, στην οποία αναφέρουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με  θαλασσαιμία, λόγω του χρόνιου νοσήματός τους, και ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς την άμεση επίλυσής. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του σ/ν Υπ. Παιδείας “Κύρωση Εκπαιδ.Συμφωνίας Ελλάδας-Μαυροβουνίου”
Ομιλία στην Ολομέλεια της ΒτΕ κατά τη συζήτηση του σ/ν Υπ. Παιδείας:"Κύρωση Εκπαιδ.Συμφωνίας Ελλάδας-Μαυροβουνίου" (βίντεο)

Εισήγηση της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας και υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Κύρωση της Εκπαιδευτικής Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου».

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, αγαπητοί συνάδελφοι, θέλω να ευχηθώ «καλό φθινόπωρο».

Με την ευκαιρία της σημερινής μέρας, που είναι Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού, θέλω να σας πω ότι από αυτό εδώ το Βήμα καλό είναι να τιμήσουμε τον ιδιαίτερο ρόλο που έχουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στη ζωή των μαθητών και να αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση. Ξέρουμε πια ότι χωρίς άξιους, χωρίς ασφαλείς και αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς η κοινωνία του αύριο είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη. Καλό σχολείο χωρίς καλούς εκπαιδευτικούς δεν γίνεται.

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, 5 Οκτωβρίου 2022.
Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου για να τιμήσουμε τον ιδιαίτερο ρόλο τους στη ζωή των μαθητών και να αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας, σε καθημερινή βάση.

Μια τέτοια μέρα, αλλά και κάθε μέρα, η Πολιτεία θα πρέπει να εστιάζει στο δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο οι εκπαιδευτικοί εργάζονται και να βρίσκει τρόπους για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

Οι εκπαιδευτικοί με το έργο τους θεμελιώνουν μια σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία και συμβάλλουν στην προσωπική εξέλιξη, την επαγγελματική προοπτική και τη συνεχή μορφωτική ανέλιξη των πολιτών της. Αφιερώνουν τη ζωή τους κυρίως να πλάθουν τις παιδικές ψυχές, που τις βοηθούν να αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια, να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

Στις ιδιαίτερα δύσκολες μέρες που διανύουμε, οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που σήκωσαν μεγάλο βάρος των πρωτόγνωρων συνθηκών και στάθηκαν δίπλα στα παιδιά μας, παρόντες για οτιδήποτε αυτά χρειαστούν. Με αυξημένη ατομική και κοινωνική ευθύνη και με κάθε πρόσφορο μέσο, από τις πρώτες ημέρες της νέας πραγματικότητας, βρήκαν τρόπους και συντηρούν την επαφή με τους μαθητές τους. Αυτή την ευαισθησία, τη συναίσθηση προσφοράς, οι εκπαιδευτικοί μας καλούνται να κάνουν πράξη κάθε μέρα, δίνοντας καθημερινές μάχες για το αυτονόητο: Να μην μείνει κανένας μαθητής εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Χωρίς άξιους και αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς η κοινωνία του αύριο είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη. Καλό σχολείο χωρίς καλούς εκπαιδευτικούς δε γίνεται!

Τους ευχαριστούμε.»