Month: October 2020

Η Χαρά Κεφαλίδου στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος
Συνέντευξη στην εκπομπή "Παρεμβάσεις" της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος (βίντεο)

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος και τον  δημοσιογράφο Θανάση Φυλακτό για την πανδημία του κορωνοϊού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην ΑΜΘ και τη Δράμα, για την έλλειψη οργάνωσης από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, για τον νέο πτωχευτικό κώδικα που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο κ.Τσίπρας σε μιά πολύ ακατάλληλη στιγμή, για τα εθνικά μας θέματα, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, για το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής και τα θέματα της Δράμας (Φυλακές Νικηφόρου Δράμας, επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων Σχολής Αρχιτεκτονικής Τοπίου κλπ).

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Χαρά Κεφαλίδου: Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα στο Γ.Ν. Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας Αρ.Πρωτ.266/30.10.2020

Με νέα Αναφορά της προς τον Υπουργό Υγείας η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας επανέρχεται για ακόμη μια φορά στα πάγια και άλυτα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, τα οποία έχουν οξυνθεί ακόμη περισσότερο λόγω της πανδημίας του COVID-19. Τα ζητήματα εστιάζονται, κυρίως, στην τροποποίηση του Οργανογράμματος του Νοσοκομείου με την προσθήκη δυο θέσεων παθολόγων – ογκολόγων και πέντε νοσηλευτριών/ών για τη δημιουργία σχετικού Τμήματος. Ο Ιατρικός Σύλλογος αλλά και σύσσωμη η δραμινή κοινωνία επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για ενίσχυση του Γ.Ν. Δράμας και επίλυσης των προβλημάτων, τα οποία δημιουργούν προσκόμματα στην παροχή Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στον Νομό. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Τώρα είναι στιγμή εθνικής ανάγκης! Δεν υπάρχει χρόνος, ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις
Δήλωση για τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στον Νομό Δράμας

«H Δράμα ανέβηκε επίπεδο συναγερμού και πέρασε από το επίπεδο 1, ‘πράσινο-σε ετοιμότητα’, στο επίπεδο 2, ‘κίτρινο-σε επιτήρηση’. 

Τώρα είναι η στιγμή εθνικής ανάγκης. Δεν υπάρχει χρόνος, ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Η καθολική χρήση μάσκας και η αποχή από συναθροίσεις όσο δυσάρεστη κι αν είναι, αποτελεί την ελάχιστη ηθική υποχρέωση προς τον εαυτό μας, τους οικείους μας, τον διπλανό μας, τους συμπολίτες μας».

Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το έπος του 1940. Οι φετινοί εορτασμοί όμως μας βρίσκουν σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συγκυρία με έκτακτα μέτρα και αυστηρούς περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία του Covid19. Την ίδια στιγμή η χώρα μας βρίσκεται εν μέσω μιας δύσκολης εθνικής συγκυρίας με την τουρκική επιθετικότητα να εντείνεται.

Όπως τότε, το 1940, έτσι και τώρα πρόταγμα πρέπει να είναι η εθνική συμπόρευση, η ομοψυχία, η θυσία του ατομισμού για το κοινό καλό, το ‘εμείς’ έναντι του ‘εγώ’, οι πράξεις μεγαλείου και αυταπάρνησης.

Όπως τότε έτσι και τώρα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη κατάσταση και να βγούμε και πάλι νικητές. Σήμερα γιορτάζουμε σιωπηλά δίνοντας όμως την υπόσχεση ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει και πάλι όλους μαζί. Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη την εμψύχωση και την ανάταση που μας δίνει η εθνική μας εορτή. Είναι το ηχηρό μήνυμα της χώρας μας και το σπουδαίο αποτέλεσμα της εθνικής, κοινής μας προσπάθειας.

Χρόνια πολλά σε όλους!».

Χαρά Κεφαλίδου: Στον “αέρα” οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
Κατάθεση Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Αρ.Πρωτ.1085/27.10.2020

Ερώτηση για τη διενέργεια των εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας συνυπέγραψε η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής προς την αρμόδια Υπουργό κ. Ν. Κεραμέως. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο, κάθε Μάιο και κάθε Νοέμβριο. Για τον μήνα Μάιο η ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των εξετάσεων εκδίδεται τον Μάρτιο και για τον Νοέμβριο στις αρχές Οκτωβρίου. Τον Μάιο του 2020 οι εξετάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τότε το Υπουργείο είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση (19.05.2020) με την οποία ενημέρωνε ότι οι εξετάσεις μεταφέρθηκαν για τον Νοέμβριο του 2020. Μάλιστα στο Δελτίο Τύπου ανέφερε ότι «με νεότερο Δελτίο Τύπου θα ανακοινωθεί η Προκήρυξη των εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, έτους 2020, και θα καθορισθεί ο χρόνος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής».  Μέχρι στιγμής όμως και ενώ βρισκόμαστε ήδη στο τέλος Οκτωβρίου καμία σχετική ανακοίνωση δεν έχει εκδώσει το Υπουργείο αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων και υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, αφήνοντας εκτεθειμένους και σε καθεστώς αβεβαιότητας χιλιάδες ενδιαφερόμενους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…