Day: July 22, 2020

Υποβάθμιση των Γεωεπιστημών στην Εκπαίδευση – Κατάργηση του μοναδικού μαθήματος στο Λύκειο με περιβαλλοντικό περιεχόμενο
Κατάθεση Αναφοράς προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Αρ.Πρωτ.2394/24.07.2020

“Παντελώς αδικαιολόγητη” χαρακτήρισε την κατάργηση του μαθήματος επιλογής της Α΄ Λυκείου «Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων» στην Αναφορά που κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας,  βάσει επιστολών του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων (ΣΕΓ), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Ν.Π.Δ.Δ.), της Επιτροπής Διδακτικής των Γεωεπιστημών της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας και δημοσιεύσεων στον Τύπο.

Η χώρα μας είναι η πιο σεισμογενής στην Ευρώπη, και οι φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες, κατολισθήσεις, πυρκαγιές) είναι πολύ συχνές με σοβαρές επιπτώσεις στη φύση και στις ανθρώπινες δραστηριότητες. Η ατεκμηρίωτη και αιφνίδια κατάργηση του συγκεκριμένου μαθήματος συνιστά πλήρη απαξίωση των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών, αλλά και της μέχρι σήμερα συνεισφοράς των γεωτεχνικών εκπαιδευτικών που διδάσκουν επί σειρά ετών το συγκεκριμένο μάθημα.

Ακολουθεί κείμενο της Αναφοράς:

Περισσότερα…

Αναστολή λειτουργίας του εργαστηρίου φυσιοθεραπείας του Γεν. Νοσοκομείου Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας Αρ.Πρωτ.2392/24.07.2020

Με νέα Αναφορά της η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Υγείας επανέρχεται για ακόμη μια φορά στο ζήτημα της αναστολής λειτουργίας του εργαστηρίου φυσικοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Σχετική Αναφορά είχε καταθέσει στις 11.05.2020 η οποία ουδέποτε απαντήθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό. Η αναστολή λειτουργίας του φυσικοθεραπευτηρίου θα προκαλέσει σειρά προβλημάτων σε ασθενείς, ειδικά εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού , σε φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους σε αυτό ενώ παράλληλα σηματοδοτεί τον παροπλισμό του εξοπλισμού του (έχει χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά Προγράμματα) αλλά και την περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Δράμας. 

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

Περισσότερα…