Month: July 2020

Στήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Κατάθεση Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας & Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας με τον Γιώργο Αρβανιτίδη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας & Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητώντας τους να δεσμευτούν για την στήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έξι συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης της περιοχής.

Πέραν αυτών οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν να πληροφορηθούν μετά και την οριστικοποίηση των ποσών του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, τι κονδύλια θα κατευθυνθούν τελικά για την ενεργειακή μετάβαση ανά Ελληνική Περιφέρεια.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Η Παιδεία χρειάζεται μεταρρυθμίσεις χωρίς τον φόβο του πολιτικού κόστους
Ομιλία στο Νομοσχέδιο Υπ. Παιδείας: Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης  κ.α. επείγουσες διατάξεις (βίντεο)

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής στο πλαίσιο της συζήτησης για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την ιδιωτική εκπαίδευση, το οποίο ψηφίζεται απόψε

«H Εκπαίδευση είναι ΜΙΑ. Δημόσια ή ιδιωτική, αποτελεί παροχή του δημόσιου αγαθού της Παιδείας, πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Σύγκρουση  ανάμεσα στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση υπάρχει μόνο στο μυαλό φανατικών μικρονοϊκών. Τα δύο συστήματα είναι εξίσου απαραίτητα, κινούνται παράλληλα και όπου χρειαστεί ενισχύονται μεταξύ τους».

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Στο Κίνημα Αλλαγής η προτεραιότητα είναι το σχολείο της γνώσης και οι μαθητές του, το μέλλον αυτού του τόπου
Ομιλία στο Νομοσχέδιο Υπ. Παιδείας: Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης  κ.α. επείγουσες διατάξεις (βίντεο)

Τοποθέτηση στην 4η συνεδρίαση – β΄ανάγνωση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

«Θα πω μόνο μια κουβέντα για τις τροπολογίες, μια που έβαλε αυτό το θέμα ο καλός συνάδελφος, κύριος Φίλης.

Είναι εντυπωσιακό, επειδή κάθε Κυβέρνηση μέμφεται την προηγούμενη για το πόσο άθλια νομοθετεί. Θα πω μία αλήθεια, κανένας τελικά δεν ξεφεύγει από αυτή τη μοίρα, η μοίρα είναι κοινή και όσο και αν ξεκινήσατε προσπαθώντας να πείτε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, εδώ σήμερα, τι βλέπουμε;

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Επιβεβλημένη η ίδρυση Ογκολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας
Κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας

Για ακόμη μια φορά η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής επανέρχεται με ερώτησή της προς τον Υπουργό Υγείας στο θέμα της ίδρυσης Ογκολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας. Όπως τονίζει στην ερώτησή της άμεση είναι η ανάγκη τροποποίησης του Οργανογράμματος του Νοσοκομείου ώστε να προβλέπονται θέσεις ογκολόγων ιατρών και σχετικού νοσηλευτικού προσωπικού. Οι θέσεις αυτές αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας και θα επιτρέψουν να προχωρήσει η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το Νοσοκομείο σε τεχνολογικό εξοπλισμό χημειοθεραπευτικού τμήματος. Σήμερα στο Οργανόγραμμα δεν προβλέπονται θέσεις εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τον χειρισμό του εξοπλισμού αυτού. Το νέο Οργανόγραμμα και η κατάθεση σχετικής μελέτης αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνει εν ισχύ η πολύτιμη δωρεά του Ιδρύματος. Σε αντίθετη περίπτωση ορατός είναι ο κίνδυνος ακύρωσης της δωρεάς για το Νοσοκομείο.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καλύπτει τις αυθαίρετες πρακτικές και συμπεριφορές της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ
Κατάθεση Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Για τέταρτη φορά επανέρχεται με Ερώτησή της η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως στο θέμα των αυθαιρεσιών και της παραβίασης της δεοντολογίας στη διαδικασία επιλογής των Στελεχών Εκπαίδευσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιλογή Στελεχών στην Αττική.

“Δυστυχώς η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων και καλύπτει τις αυθαίρετες πρακτικές και συμπεριφορές της διοίκησης επί Υπουργίας κ. Γαβρόγλου” σημειώνει μεταξύ άλλων η Χαρά Κεφαλίδου, ενώ ζητά να ενημερωθεί από την Υπουργό τί τελικά θα πράξει για τη θεραπεία και την αποκατάσταση  της νομιμότητας και της διαφάνειας στην επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης. 

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…