Day: April 9, 2020

Χαρά Κεφαλίδου: Πρέπει να στηριχθεί άμεσα ο αγροτοδιατροφικός κλάδος λόγω της πανδημίας
Κατάθεση Ερώτησης προς τους Υπουργούς Οικονομιών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης Αρ.Πρωτ.5655/09.04.2020

Την ανάγκη ενίσχυσης των μεταποιητικών επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, τονίζει σε Ερώτησή της προς τους αρμόδιους Υπουργούς η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής. Μεταξύ αυτών είναι και ο συνεταιρισμός ΑΣΟΠ του Αγίου Αθανασίου Δράμας. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν θα είναι πλέον σε θέση να λειτουργήσουν και να παράξουν, εάν δεν τύχουν εξειδικευμένων μέτρων στήριξης από την Ε.Ε. και την Κυβέρνηση. Ο ΟΗΕ, ο ΠΟΥ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου προειδοποιούν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος «διατροφικής έλλειψης» στην παγκόσμια αγορά λόγω των διαταράξεων που συνδέονται με την πανδημία του κορονοϊού στο παγκόσμιο εμπόριο και στις αλυσίδες εφοδιασμού σε τρόφιμα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στο Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος
Τηλεφωνική συνέντευξη στο Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος (βίντεο)

Έντονα προβληματισμένη με την αγωνία και την αβεβαιότητα που βιώνουν αυτή τη στιγμή οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί της Γ’ Λυκείου, εμφανίστηκε η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου στο Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος.

Η Βουλευτής δήλωσε ότι : “Πρέπει να βάλει τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών της Γ’ Λυκείου, των γονέων και των εκπαιδευτικών τους το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και να ανακοινώσει τώρα την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Είναι ένα θέμα που νομίζω ότι αφορά σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια. Τα παιδιά αυτά ζουν μια είναι πρωτόγνωρη κατάσταση. Ο στοιχειώδης σεβασμός επιβάλει την έγκαιρη γνωστοποίηση της εξεταστέας ύλης.
Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες μέρες και πριν μπούμε στην Μεγάλη Εβδομάδα, το Υπουργείο θα ακούσει τη φωνή αγωνίας των μαθητών και θα απαντήσει επιτέλους στο ερώτημα που μπαίνει επιτακτικά. Εμείς καταθέσαμε ερώτηση πριν από τέσσερις ημέρες θεωρώντας ότι είναι η κατάλληλη ώρα να δοθούν απαντήσεις.”.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το παράλληλο σύμπαν του Υπουργείου Παιδείας
Άρθρο στην ιστοσελίδα AthensVoice.gr

Οι πρωτοφανείς περιορισμοί ανέτρεψαν την καθημερινότητα όλων από τη μια μέρα στην άλλη. Πάρα πολλά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα, το συνολικό μοντέλο ζωής μας, τέθηκε σε σοβαρή αμφισβήτηση.

Η κατάσταση που καλούμαστε να διαχειριστούμε όλοι -με πρώτη την επίσημη Πολιτεία- μας βρήκε αδαείς, άπειρους και φυσικά απροετοίμαστους. Όχι μόνο εμάς, ολόκληρο τον πλανήτη. Δουλειά της κάθε ηγεσίας είναι να βρει τις δυνάμεις να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να απαντήσει στη νέα κρίση. Αυτή τη δουλειά, η Κυβέρνηση σε αδρές γραμμές φαίνεται προς ώρας να την κάνει αποτελεσματικά στους τομείς της προστασίας της δημόσιας υγείας και της ζωής των πολιτών. Μέχρι στιγμής, είμαστε από τις χώρες που πετυχαίνουμε τον εξαιρετικά δύσκολο στόχο του περιορισμού της διασποράς του COVID-19.

Περισσότερα…