Month: March 2018

Σε ομηρία οι εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”
Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοιν.Ασφάλισης & Κοιν.Αλληλεγγύης

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοιν.Ασφάλισης & Κοιν.Αλληλεγγύης κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, μαζί με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με τη σημαντική έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται στην πλειοψηφία των δομών του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” (ΒΣΣ). Η εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος βασίζεται κυριολεκτικά στο φιλότιμο και τη θέληση των εργαζομένων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Επιτακτική και επιβεβλημένη η ανάγκη προκήρυξης δεύτερης θέσης ειδικού παθολόγου στο Νοσοκομείο Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας

Αναφορά κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προς τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με την επιτακτική και επιβεβλημένη ανάγκη προκήρυξης δεύτερης θέσης ειδικού παθολόγου στο Νοσοκομείο Δράμας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής.

Στην Αναφορά της η βουλευτής καταθέτει και την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, με την οποία συμπαρίσταται στο επιτακτικό αίτημα των ιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας.

Η σημερινή Αναφορά της βουλευτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά αναφορών της προς τον αρμόδιο Υπουργό, τις οποίες έχει καταθέσει κατά το παρελθόν και αφορούν στις αυξημένες ανάγκες και τον μεγάλο όγκο των ασθενών.

Περισσότερα…

Η κτηνοτροφία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Κατάθεση Ερώτησης προς τους Υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Ερώτηση προς τους Υπουργούς  Οικονομίας & Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, μαζί με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με την απόγνωση των κτηνοτρόφων και τις διαμαρτυρίες τους για την αδυναμία της κυβέρνησης να κινητοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να βάλει τέλος στην ασυδοσία των κερδοσκόπων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Δήλωση με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Τα εθνικά θέματα είναι πολύ μεγάλα για να αντιμετωπίζονται από μια Κυβέρνηση μόνη και σε αποδρομή. Η απαραίτητη εθνική συνεννόηση, αυτή που ‘ξέχασε’ η Κυβέρνηση, προϋποθέτει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του πολιτικού κόσμου, καθαρή σκέψη, ψυχραιμία και εθνική συνείδηση. Θέλω να πιστεύω ότι έστω και τώρα η Κυβέρνηση θα το συνειδητοποιήσει και θα αναλάβει πρωτοβουλίες. Είναι η στοιχειώδης υποχρέωση απέναντι στους δύο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειές τους που αγωνιούν αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τα εθνικά μας θέματα δεν προσφέρονται για εφαρμογή του αγαπημένου μότο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ‘μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση’».

Το κλειδί βρίσκεται στην επιμόρφωση, στην παιδεία από το σχολείο, από το Δημοτικό μέχρι και το Πανεπιστήμιο
Ομιλία στην Κοινή Επιτροπή Δημ. Διοίκησης, Δημ. Τάξης & Δικαιοσύνης και Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με θέμα την Κύρωση της Σύμβασης για τη βία κατά των γυναικών-4η συνεδρίαση (βίντεο)

“Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχει περάσει μια εβδομάδα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής μας, ελπίζω να έχουν ηρεμήσει τα πνεύματα και να καταφέρουμε να κάνουμε σήμερα μια πιο διαφωτιστική και πιο εποικοδομητική συζήτηση στη δεύτερη ανάγνωση.

Ότι συμβολική κίνηση προσπάθησε να κάνει η Κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο για την ημέρα της γυναίκας, δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω, διότι φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο κύλησαν οι συνεδριάσεις. Ήταν μια πολύ καλά στημένη ιστορία για να βάλουμε από πίσω και τις λοιπές διατάξεις και να τις περάσουμε όλες μαζί. Ο Υπουργός προσπαθεί να υπερασπιστεί μια νομοθέτηση, η οποία έχει καταγγελθεί στο παρελθόν και από τους ίδιους.

Περισσότερα…