Month: August 2016

Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι όταν πέσει το μαύρο στα κανάλια;
Συμμετοχή στο πάνελ της εκπομπής του ΣΚΑΪ "Τώρα" με την Άννα Μπουσδούκου (βίντεο)

“Είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να μπει μια τάξη στο τηλεοπτικό περιβάλλον. Δε μπορείς όμως να καταργείς ανεξάρτητες αρχές, όπως είναι το ΕΣΡ, με προφάσεις ότι δε μπορεί να συμπληρωθεί ο αριθμός των μελών και ξεκινάς μια διαδικασία όπου παντοκράτορας είναι ο κ.Παππάς.  Είναι ντροπή για τη δημοκρατία μας, ντροπή για την ελεύθερη άποψη και τη γνώμη, εν έτει 2016” επισήμανε η Βουλευτής Δράμας, Χαρά Κεφαλίδου, στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Τώρα” με την Άννα Μπουσδούκου, την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Περισσότερα…

Θα ψηφίσετε με χρονοκαθυστέρηση πενταετίας έναν ήδη ψηφισμένο νόμο του ΠΑΣΟΚ!
Ομιλία στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση (βίντεο)

“Σήμερα συζητάμε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση υπό τη σκιά του ευτράπελου διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Εάν δεν ήταν τόσο τραγικό το πισωγύρισμα σε συνθήκες ολοκληρωτισμού που διαπράττεται αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση, θα μπορούσε να είναι ξεκαρδιστικό ανέκδοτο” δήλωσε η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη 30 Αυγούστου, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις.»

Περισσότερα…

Οι Στρατηγοί διάλυσης του τόπου
Άρθρο στην Athens Voice

avlogo1Κάποτε υπήρχε μία μικρή χώρα. Μικρή αλλά πλούσια σε ομορφιά όπου οι άνθρωποι είχαν την τύχη και τη δυνατότητα να παράγουν, να δημιουργούν, θέλοντας να εξασφαλίσουν το «ευ ζην». Να κάνουν την Πατρίδα τους διάσημη για την ποιότητα των προϊόντων τους.

Να κάνουν διάσημο το κρασί, το μέλι, το λάδι. Με τα χρόνια, μάλιστα, κέρδισαν κάποια φήμη και κατάφεραν μετά από πολλή δουλειά να κερδίσουν και υψηλές θέσεις στον παγκόσμιο χάρτη. Μάλιστα το ελληνικό κρασί αγαπήθηκε όχι μόνο από μία περιοχή της μικρής χώρας, όπως για παράδειγμα τη Σαντορίνη αλλά και από την κατεξοχήν αγροτική Δράμα!!!

Περισσότερα…

Να γνωρίζεις τι γίνεται στην εποχή σου
Άρθρο στην Athens Voice

avlogo1Ας αφουγκραστεί η Κυβέρνηση το νόημα της τόσο απλής πρότασης.

Αρχικά να θεωρήσουμε ότι η γνώση ανήκει σε όλους. Το πώς τη χρησιμοποιεί ο καθένας εξαρτάται από την παιδεία του.

Σήμερα, εν έτει 2016 η Κυβέρνηση της όμορφης χώρας μας αδιαφορεί συνειδητά και για τη γνώση και για την παιδεία, απαξιώνοντας συστηματικά την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Περισσότερα…

Στόχος μιας νομοθετικής ρύθμισης πρέπει να είναι η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης όχι η ισοπέδωσή της
Ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (βίντεο)

Eντονη κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου στην ομιλία της, την Τετάρτη 3 Αυγούστου, στην τέταρτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο “Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις”.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία της είπε:

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα είπαμε και χθες, αλλά σήμερα 19 μήνες κυβέρνηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. φέρνετε για συζήτηση ένα νομοσχέδιο που το πρώτο μέρος του αφορά την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και μας ρωτάτε, εάν θα ψηφίσουμε τα άρθρα 1 – 19, που είναι ήδη νόμος του κράτους, είναι ο ν. 4027/2011 Διαμαντοπούλου – Γεννηματά. Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι εάν εμείς τον ψηφίζουμε. Το θεαματικό είναι ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που ως αντιπολίτευση δεν το ψήφισε στη Βουλή και το πολέμησε με κάθε μέσο που διέθετε, έρχεται σήμερα να μας ενημερώσει ότι αφού μεταλλάχθηκε και αφού πλέον θα έχει brand name ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., δεν έχει κανένα πρόβλημα να ψηφίσει ένα ψηφισμένο νόμο του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο νόμος που ισχύει σήμερα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση με κάτι μικρές τροποποιήσεις. Κατά τα άλλα, χαίρεστε για τη συναίνεση που διαπιστώνετε ότι υπάρχει.

Περισσότερα…