Day: July 11, 2016

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για την επανεκκίνηση της χώρας
Συνέντευξη στην ιστοσελίδα thecaller.gr

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα thecaller.gr και στο δημοσιογράφο Κωστή Μοσχολιό, έδωσε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου.

Ο εκλογικός νόμος και η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση μπορούν να καταφέρουν να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας ή μήπως τα θεωρείτε «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» της κυβέρνησης;

H όποια αναγκαιότητα για τη διεξαγωγή μιας σοβαρής συζήτησης για τα κρίσιμα αυτά θέματα υπονομεύτηκε ήδη από τις μικροκομματικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης, που άλλωστε η ίδια δεν ενδιαφέρεται να κρύψει. Για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν έχουμε μπει ακόμα στην ουσία της συζήτησης ούτε γνωρίζουμε το πλαίσιο θέσεων της κυβέρνησης. Για τον εκλογικό νόμο όμως έχουμε ήδη δείγματα γραφής από τη σημερινή κυβέρνηση. Η απλή και άδολη αναλογική ανασύρθηκε αίφνης από τα αζήτητα των κυβερνητικών επιλογών, αφού πρώτα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκλέχτηκε δύο φορές με το «επάρατο» μπόνους των 50 εδρών.

Περισσότερα…

Υποβάθμιση Τελωνείου Δράμας
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η Βουλευτής Δράμας, Χαρά Κεφαλίδου κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή (με αρ. πρωτ.6877), σχετικά με την υποβάθμιση του Τελωνείου Δράμας σε τελωνείο Β’ τάξης επιπέδου αυτοτελούς τμήματος.

Περισσότερα…