Το προσφυγικό χρειάζεται συλλογική ευρωπαϊκή λύση
Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84

ΑΘΗΝΑ_984_Logo_2011-04-400x260Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 και την εκπομπή «Άπλετο Φως», με τον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη, έδωσε την Τετάρτη 2 Μαρτίου η Βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Χαρά Κεφαλίδου για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Μιλώντας για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη ότι μπορεί να βγεί κάτι πολύ ουσιαστικό από αυτή την πρωτοβουλία. “Η σύσκεψη αυτή γίνεται μετά από πρόταση και της Φώφης Γεννηματά και των άλλων πολιτικών αρχηγών, διότι η κατάσταση, εδώ που έχει φτάσει, ξεπερνά την όποια Κυβέρνηση.  Έχει πολύ μεγάλη σημασία με τι πρόταση θα έρθει ο Πρωθυπουργός σ’ αυτή τη συνάντηση. Μέχρι τώρα τον έχουμε συνηθίσει να πηγαίνει σε αυτές τις συναντήσεις προσπαθώντας ουσιαστικά να μπλοκάρει τους πολιτικούς αρχηγούς, να υποκλέψει μία συναίνεση, την οποία  ούτε πιστεύει, ούτε έχει την αίσθηση ότι του χρειάζεται.”

Για το προσφυγικό, επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την επιχορήγηση των 700 εκατομμυρίων ευρώ, μας στέλνει ένα μήνυμα, ότι δεν δίνει πολιτική λύση αλλά ανθρωπιστική. Και τόνισε ότι “Η λύση πρέπει να είναι συλλογική, ευρωπαϊκή. Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να πάρει δική της πρωτοβουλία, δίνοντας μια συνολική πρόταση στην Ευρώπη. Είναι ευκαιρία για την Ελλάδα να διεθνοποιήσει το θέμα και να το κάνει πρώτο στην ατζέντα της. Και γι αυτό χρειάζεται Εθνική Στρατηγική.”

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: