Χαρά Κεφαλίδου: Μη καταβολή των αποζημιώσεων των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών στα στελέχη του Στρατού Ξηράς στα σύνορα του Έβρου
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας Αρ.Πρωτ.1531/22.02.2021

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, με αφορμή επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ) για τη μη πληρωμή, για περισσότερους από έξι (6) μήνες, των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών που εκτελούν οι συνάδελφοι τους στρατιωτικοί, εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), στα σύνορα του Έβρου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Θέμα: Μη καταβολή των αποζημιώσεων των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών στα στελέχη του Στρατού Ξηράς στα σύνορα του Έβρου

Με επιστολή της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), διαμαρτύρεται για τη μη πληρωμή των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών που εκτελούν οι συνάδελφοι τους στρατιωτικοί, εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), στα σύνορα του Έβρου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την φύλαξη των συνόρων μας και οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από έξι (6) μήνες.

Σας επισυνάπτω την επιστολή της Ε.Σ.ΠΕΑ.Μ/Θ, ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στα στελέχη του Στρατού Ξηράς για τις υπηρεσίες αποτροπής των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα του Έβρου και να με ενημερώσετε σχετικά.
.
Η Αναφέρουσα Βουλευτής
Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ) εδώ.

Δείτε τις απαντήσεις του Υπουργείου Εθν.Άμυνας εδώ και του  Υπουργείου Οικονομικών εδώ.